dimecres, 21 de setembre del 2022

Comencen els treballs de remodelació del carrer Barcelona, que donarà més protagonisme a les persones

L'actuació inclou la instal·lació de dos canalitzacions d'aigua de gran capacitat per tal de minimitzar les afectacions durant episodis de pluges intenses

Esta setmana ha començat una de les actuacions més destacades dels pròxims mesos a Tortosa, que se centra al barri de Sant Llàtzer: la remodelació del carrer Barcelona, en el tram que va des de la rotonda d'Àngel Acosta fins a la rotonda de la plaça de la Unió. Es tracta d'una actuació que farà el vial més amable per a les persones, ja que passarà a ser de prioritat invertida: en el tram entre la plaça Àngel Acosta i el carrer Puigcerdà, el carrer estarà situat a un sol nivell. A més, s'hi plantarà arbrat i s'hi instal·larà nou mobiliari urbà. "L'actuació ens permetrà generar un vial molt més verd, seguir creant espais on les persones hi siguen les protagonistes, i d'esta manera fer una ciutat més amable", ha detallat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, que este matí ha visitat l'inici de les obres juntament amb el primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Enric Roig, la regidora del barri, Dolors Bel, i el president de l'associació de veïns de Sant Llàtzer, Carlos Forés.


Pel que fa a l'altra part del carrer on s'actua, entre el carrer Puigcerdà i la plaça de la Unió, es mantindran de manera separada les voreres i la calçada per tal d'afavorir la canalització de la pluja. En relació a això, l'actuació suposarà un pas important per a minimitzar les afectacions que comporten les pluges intenses en la zona més pròxima a la rotonda de la Unió. Els treballs suposaran la instal·lació de dos canalitzacions subterrànies, d'1,2 metres de diàmetre, que tenen capacitat per a drenar 400.000 litres. Això suposa poder absorbir més del doble de la capacitat del sistema actual d'evacuació de la pluja, que l'Ajuntament de Tortosa va instal·lar al 2014 per a poder desembassar més ràpidament l'aigua de l'àmbit de la plaça de la Unió.


En tota la llargada del carrer Barcelona es generarà un nou carril bici, que permetrà connectar el centre de la ciutat amb Sant Llàtzer, i facilitarà l'accés fins a l'escola del barri i amb l'institut Despuig.

A partir d'esta setmana, els primers treballs suposaran l'obertura del vial paral·lel del carrer Barcelona, a la confluència amb el carrer Perelló, per tal de generar un nou accés cap a la rotonda de la plaça de la Unió i el pont de Tirant lo Blanc.

El pressupost de l'actuació és de 928.530 euros, i compta amb aportacions dels fons Next Generation en el marc del programa per a la creació de zones de baixes emissions. El termini previst de l'actuació és d'11 mesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada