dijous, 22 de setembre del 2016

El PSC continua treballant per Tortosa i ha presentat al govern municipal 43 propostes a les ordenances fiscals de 2017

Tot i la negativa del govern municipal a considerar-ne cap d’elles, seguim treballant per aconseguir la millora de Tortosa i que la qualitat de vida dels tortosins i tortosines sigui el motor de l'acció política, lluitant per la creació d’ocupació, la reactivació econòmica i la justícia social

“Continuem treballant per Tortosa”. Sota aquest lema el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya han presentat 43 propostes a les ordenances per al 2017 que s’han de debatre el proper ple del dia 3 d’octubre. Ho ha fet, tal com ha assenyalat el portaveu del grup, Enric Roig, “perquè volem una ciutat més justa i solidaria on paguin més aquells que més tenen, on els impostos siguin equitatius i es beneficiï a qui més mira per l’estalvi i on es protegeixi a aquells que més estan patint la crisi. Es tracta de 43 propostes pensades per a atenuar la insensibilitat social que cap als tortosins i les tortosines mostra el govern de CiU, ara amb els seus socis, els Republicans de Tortosa”.

Entre les propostes, el regidor ha destacat especialment les destinades a aconseguir bonificacions en la taxa d’escombraries per aquelles persones que més reciclin o amb campanyes que afavoreixen als qui més facin servir la deixalleria, així com replantejar la taxa per al cas de locals buits sense activitat o comerços en funció de la seva superfície. Aquestes propostes ja van ser presentades en forma de moció al plenari. “El conjunt de les propostes de millora presentades tenen un to totalment positiu i de fer més digna la vida dels tortosins i les tortosines, i en contemplen 15 sobre impostos, 4 de preus públics, 15 de taxes, 5 de tarifes i 4 de l’ordenança municipal de circulació i tenen com a finalitat l’activació econòmica i la creació de llocs de treball, recuperar el nucli antic i millorar la imatge de Tortosa; el foment de les energies renovables i el reciclatge i, especialment, fomentar una ciutat més justa i solidaria”, ha explicat Roig.

Aquestes darreres són les que Roig considera més urgents d’aplicar i que inclouen, entre d’altres, un recàrrec de l’IBI als habitatges desocupats que no es posin a disposició d’una xarxa d’habitatge social, bonificar fins un 90% l’IBI favor d’immobles propietat de famílies nombroses en funció del seus ingressos; o permetre el fraccionament de pagament de l’impost de circulació i de la taxa de recollida d’escombraries .

Roig també s’ha referit a l’ordenança municipal de circulació insistint de nou en “l’eliminació de l’ampliació de la zona blava al Temple i Ferreries que s’ha evidenciat que ha estat un fracàs o en permetre l’anul·lació de les infraccions per excés de temps del tiquet o per excés del temps total d’estacionament”.

Tot i això Roig ha denunciat que aquestes propostes, que van ser lliurades al regidor d’Hisenda en el temps i forma que correspon segons les indicacions del govern municipal i del mateix regidor en comissió informativa. Tot i així ja han estat rebutjades “perquè hem fet tard ja que la proposta ja està feta, i les nostres aportacions no es podran tenir en compte perquè l’interventor té molta feina i no tenen temps de mirar-s’ho”. En aquest sentit el portaveu socialista ha explicat que el grup ha fet la seva feina, com sempre ha fet, i que no se’ls pot acusar de no fer la feina, en haver presentat les seves propostes per millorar les ordenances. “Realment qui és el qui no treballa? L’oposició o el govern?” ha reblat Roig en referència a les declaracions del govern en relació a l’aprovació del ROM.

“Contràriament, la proposta del govern són unes ordenances fiscals de continuïtat, sense ambició i sense cap mena de sensibilitat per la ciutadania de Tortosa en les que les úniques modificacions que han presentat són rebaixar la taxa d’escombreries un 1%, com es va fer l’any passat; la creació d’una nova taxa per a conducció de gossos perillosos per a altres acompanyants del gos que no siguin el seu propietari; l’aplicació del mateixos descomptes i bonificacions per als alumnes de l’Escola de Teatre, equiparant a l’Escola de Música; la creació d’una nova taxa per a reexpedició de carnets o alguns canvis tècnics en el redactat d’algun impost o assimilació a un altre” ha explicat Roig.

Quan estem en una ciutat que ha perdut bona part del seu teixit industrial i que té quasi un vint er cent d’atur, una ciutat necessitada de noves oportunitats el que no necessitem són unes ordenances fiscals plantejades en estos termes i que venen aquest any de la ma dels Republicans de Tortosa. “Podíem esperar unes propostes d’ordenances així del govern de CIU però el que és lamentable és que lla proposta vingui d’un partit suposadament d’esquerres com és ERC, que és qui en estos moments i des que va entrar al govern de la ciutat és el responsable de l’àrea de serveis centrals i per tant d’Hisenda” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada