divendres, 10 de febrer del 2017

Roig titlla de 'fals' l'argument del govern de Tortosa sobre el decret de la Ruta Europea del Modernisme


El PSC de Tortosa ha afirmat que el govern de Bel "menteix" quan diu que va informar durant el ple d'octubre del 2014 sobre la proposta d'adhesió de Tortosa a la Ruta Europea del Modernisme, en resposta a la moció presentada pels socialistes al ple.

La moció en què es demanava l'adhesió de Tortosa a l'associació Art Noveau European Route - Ruta Europea del Modernisme, va ser rebutjada i, segons afirmen els socialistes, el govern "va intentar desprestigiar i deslegitimar al nostre grup argumentant que aquest tema ja es va tramitar l'any 2014 mitjançant el decret DE20142000".

El portaveu, Enric Roig, ha qualificat de "fals" aquest fet i argumenta que en aquest ple es va donar compte d'un decret que ni tan sols correspon a aquesta sol·licitud. "Havent llegit de nou l'expedient del ple del 6 d'octubre de 2014 per veure si realment s'havia donat compte, que no informat, perquè dels decrets se'n dóna compte, de la suposada sol·licitud d'adhesió mitjançant el decret 2000 del 2014 s'ha vist que ni a l'acta de la sessió ni a l'expedient del ple hi consta aquest tema. L'única descripció del decret és DE20142000 Incoar expedient per a declarar el cementiri de St. Llàtzer com a bé d i res més".

El mateix ple va rebutjar la moció del grup socialista sobre la manca d'enllumenat al pàrquing, ubicat a la plaça dels sindicats del Temple. D'altra banda lamenten que la moció recolzant les demandes d'Unió de Pagesos no va ser inclosa a l'ordre del dia. L'alcalde, Ferran Bel, va respondre en junta de portaveus que la marxa reivindicativa "ja s'havia fet i que en tot cas es podria portar a debat en un ple a posteriori, tot i que ha manifestat la seva voluntat de modificar-la".

L'Ajuntament respon al PSC sobre l'adhesió a la Ruta Europea del Modernisme

En relació a les declaracions del portaveu del PSC, Enric Roig, sobre l'adhesió de Tortosa a la Ruta Europea del Modernisme, l'Ajuntament, mitjançant un comunicat ha volgut esclarir els fets, tot adjuntant la documentació del ple d'octubre del 2014.

Han argumentat que "la regidora de Cultura, Dolors Queralt, va argumentar el rebuig a la moció del PSC en el passat Ple ordinari, en la mesura que la petició del grup Socialista d'iniciar el procés d'adhesió no procedia, perquè aquesta ja s'havia iniciat l'any 2014. Quant a la coincidència del número de decret (2000/2014) amb assumpte "Adhesió a la Ruta Europea del Modernisme" amb un altre concepte en el llistat de la relació de decrets, es deu a un possible error administratiu l'origen del qual s'està mirant de determinar".

Publicat el dijous 9 de febrer de 2017 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada