dimarts, 2 d’abril del 2019

El Ple de Tortosa aprova la moció del grup socialista per demanar a la Generalitat que es mantinguin les especialitats al CAP Baix Ebre i millorar el servei de pediatria, amb l’únic vot contrari dels Republicans

El Ple també va aprovar la moció que demanava reparar i incrementar els circuits de salut 


El ple del mes d’abril va aprovar les dues propostes presentades pel Grup Municipal del PSC per defensar la sanitat i per reparar els circuits de salut. 

La primera de les mocions insta al Govern de la Generalitat a millorar l’atenció pediàtrica a Tortosa que ara es vol concentrar únicament al CAP Baix Ebre, i a que torni a realitzar l’atenció de les especialitats d’anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu al CAP Baix Ebre. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups i de Josep Monclús. La resta de regidors Republicans van votar en contra. 

El portaveu socialista, Enric Roig, va lamentar que alguns membres dels Republicans votessin en contra i va agrair “la valentia de tots aquells que han votat a favor prioritzant la defensa dels interessos dels tortosins i tortosines per davant de les estratègies partidistes. Gràcies a acords com el pres avui aquí estem apostant pel nostre sistema de salut que ha arribat a ser exemplar i que ara ha de recuperar aquest nivell de qualitat i per resoldre els problemes reals dels tortosins i tortosines i també que govern i oposició som capaços de consensuar els acords necessaris per al benestar dels tortosins i tortosines.” 

Roig va criticar que “l’estratègia dels Republicans que han votat en contra, sigui la de la submissió i la resignació a decisions imposades pel seu partit des de Barcelona i que no van en benefici de Tortosa i de la sanitat pública. Ja n’hi ha prou de renunciar a tot, a Tortosa i als tortosins i tortosines.” 

Aprovada la moció per reparar i incrementar els circuits de salut 

El ple també va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció del Partit Popular, l’altra moció socialista que feia referència a l’actual estat de degradació dels aparells dels circuits de salut, i que demanava reparar-los i mantenir-lo, així com incrementar aquests circuits de manera que hi hagi un a cada barri de la ciutat. 

Roig va agrair l’aprovació de la moció i va manifestar la seva satisfacció per “veure que estan al costat dels ciutadans i ciutadanes, que escolten les seves demandes i que estem contribuint a una millora de l’espai públic per fer-lo inclusiu i participatiu.” Així mateix va aprofitar per fer una demanda, que ja va fer a la Comissió d’Espai Públic, pel que fa al Passeig de Ribera, “aquest es troba en un estat de molta deixadesa i brutícia, si volem potenciar que sigui un espai per gaudir en família i per fer salut a la vora del riu, hem de procurar mantenir-lo net i en condicions. Una ciutat amb bona imatge fa que els seus ciutadans visquin més a gust i atrau turisme i reactiva l’economia que tant ens fa falta” ha reblat Roig. 

Retirada la moció per donar suport a la llei de protecció de les oliveres monumentals 

El grup socialista va explicar que s’havia enretirat la moció en defensa de les oliveres monumentals, que havíem presentat per al seu debat en aquest plenari, donat que el Parlament de Catalunya ja està tramitant, des de dimecres 21, la proposta de llei presentada pel PSC al mes de juny, després que de els grups de Junts X Sí i els Republicans enretiressin les esmenes a la totalitat, tot just després de les declaracions del Sr. Torra on manifestava el seu suport a la defensa d’aquest patrimoni. 

“Celebrem que finalment es pugui iniciar el tràmit parlamentari per protegir aquesta patrimoni natural que és tan nostre. Ara bé, creiem que poder farà falta un decret de moratòria per aturar l’espoli mentre es tramita la llei i fins a la seva entrada en vigor” va explicar Roig. 

El govern torna a destinar part del pressupost de la borsa d’habitatge a altres inversions i no a polítiques d’habitatge 

El govern, tal i com va fer al ple de febrer, va tornar a portar a aprovació una modificació pressupostària per la que es passen 51.000 € de gestió de la Borsa d’Habitatge a subvencions i altres inversions, amb el que aquesta partida queda a 0 €. El grup del PSC es va abstenir de nou, entenent ja que “continuem sense entendre com després del problema que tenim a Tortosa amb l’habitatge, tant al casc antic, com per la manca d’habitatge de lloguer social, es passin la totalitat dels diners de la borsa d’habitatge a subvencions i altres inversions i no es destinin a polítiques actives d’habitatge” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada