dimarts, 24 de desembre del 2019

El PSC oficialitza el suport al pressupost de Roigé i demana consens a l’oposició


“Tortosa no pot sortir de la crisi sense un pressupost consensuat, per això els grups de l’oposició tenim la responsabilitat de fer que Tortosa avanci”. Amb estes paraules, el portaveu Enric Roig ha anunciat que, “des de l’oposició”, donarà suport al pressupost per al 2020 que el 4 de desembre passat va presentar el govern en minoria de Junts per Tortosa, i que de moment només té el suport dels tres regidors del PSC. De fet, el que ha fet este dimarts el grup socialista és oficialitzar el vot a favor del pressupost en un ple que encara no té data. I és que Roigé s’arriscaria a perdre la votació, cosa que automàticament obligaria l’alcaldessa a sotmetre’s a una qüestió de confiança per poder aprovar els comptes.

Des de la reunió que va tenir lloc el 9 de desembre passat, tant el grup de Junts com el PSC han intentat convèncer el portaveu de Ciutadans, Miquel Albacar, de què aprovi també el pressupost presentat pel govern; o que com a mínim d’abstinga, ja que això provocaria un empat que desfaria el vot de qualitat de l’alcaldessa. Però això, ara per ara, no està garantit, i per això el PSC ha exposat este dimarts els motius pels quals donarà suport al pressupost, tot instant la resta de grups de l’oposició a fer el mateix. Roig ha volgut demanar a les altres forces polítiques que no es perdi l’oportunitat i es deixin de costat “les estratègies partidistes i de desgast al govern”. “Treballem junts, des de les diferències polítiques, i tinguem prou generositat per poder arribar a acords i consensos pel futur de Tortosa i pels tortosins i tortosines, i aprovem el pressupost per a que Tortosa creixi. Perquè no créixer no és no avançar, és retrocedir” , ha sentenciat Roig.

“Des del nostre paper d’oposició contundent i propositiva, el nostre objectiu i dedicació és el de treballar per Tortosa, i només podrem fer que Tortosa avanci si arribem a grans acords i consensos, i l’aprovació del pressupost ha de ser un acord imprescindible per al futur de Tortosa”, ha insistit Roig. El portaveu socialista ha defensat que, tot i que no és el seu pressupost, els comptes de Roigé “comencen a ser conseqüents amb la realitat” del municipi, i que és un punt d’inflexió respecte als anteriors, “a entendre els problemes reals” i que primen més “el servei a la ciutadania que el manteniment de l’aparell municipal”. Roig també confia en poder “anar treballant al llarg de l’any per millorar la situació de Tortosa”, és a dir, en anar moldejant els comptes al gust dels socialistes.

Roig també ha assegurat que s’ha vist un canvi d’actitud en l’equip de govern a l’hora de treballar el pressupost, que ha estat presentat en temps i forma, i que ha escoltat i tingut en compte “moltes de les propostes que van plantejar” des del PSC. “Propostes que es basaven en les nostres grans àrees o eixos del nostre Projecte de Ciutat, que pensem que són els grans problemes de la ciutat: promoció i reactivació econòmica, ocupació, justícia social, manteniment i espai públic, habitatge i Barri Antic.”

Roig ha enumerat, tot seguit algunes de les proptes del PSC que s’han incorporat al pressupost, com ara partides destinades a plans d’ocupació, increment de les parides de manteniment de l’espai públic, enllumenat i neteja, inversió en el Barri Antic i en política i rehabilitació d’habitatges, increment en partides destinades a justícia social, un estudi de mobilitat del barri de Sant Llàtzer amb el desdoblament de la vialitat entre el carrer Barcelona i l’avinguda Canigó, amb un nou carril bici que connecti amb l’institu Cristòfol Despuig, o recursos per a preparar la Capital de la Cultura Catalana, entre d’altres. També projectes en marxa com la reforma de la plaça d’Espanya o del passeig fluvial amb un carril bici, del carrer Cervantes, de la Rambla Catalunya, o el pla de muralles.

El grup socialista, en canvi, hagués volgut que aquest pressupost abordés temes com polítiques actives de joventut, de promoció industrial o de dinamització comercial; la reforma de la plaça d’Alfons XII, tot i que hi ha un compromís per part de l’alcaldessa de no esperar a la finalització de la concessió de l’aparcament; l’increment del pressupost destinat a Fires; la millora de les condicions del polígons industrials per atraure noves empreses; un Pla de voreres o la reformulació dels pressupostos participatius, entre altres.

Publicat el dimarts 24 de desembre de 2019 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada