dilluns, 8 de juny del 2020

Ja es coneixen quins són els 7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa

El castell de la Suda i les muralles, la Festa del Renaixement, la catedral, el riu Ebre i la navegabilitat, els Reials Col·legis, la Banda Municipal de Música i l’edifici modernista de l’Antic Escorxador són els 7 Tresors del patrimoni cultural de Tortosa que ha elegit la ciutadania tortosina en el marc de la campanya promoguda per l’organització de la Capital de la Cultura Catalana.

L’alcaldesssa Meritxell Roigé, acompanyada pel primer tinent d’alcalde Enric Roig i pel president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela ha donat a conèixer aquest dilluns els set tresors distingits. En aquesta elecció han participat un total de 814 persones que han emès 3.606 vots. Cada persona podia votar fins a 7 propostes entre les vint candidates que prèviament van ser seleccionades.

Aquesta iniciativa per promoure i divulgar el patrimoni cultural de la ciutat és el preambul de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, un esdeveniment que des de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre treballen perquè sigui el millor des celebrats fins ara, segons que ha explicat l’alcaldessa Meritxell Roigé.

El president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela ha destacat “la gran participació ciutadana” en aquest procés d’elecció i “la gran distribució de vots” entre tots els candidatas, un fet que ve a demostrar “l’estima que té la ciutadania tortosina pel seu ric patrimoni”.

El llistat del 7 tresors tortosins es publicarà en el proper butlletí del Bureau Intenacional de Capitals Culturals, la qual cosa li donarà una important projecció internacional, segons ha remarcat Tudela

Tan aviat com es pugui Tortosa acollirà l’acte oficial de lliurament dels diplomes als representants dels 7 patrimonis culturals elegits.

Publicat el dilluns 8 de juny a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada