dijous, 1 d’octubre del 2020

El PSC vota en contra la moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar al President de la Generalitat

 L’Ajuntament de Tortosa ha convocat un ple extraordinari amb un únic punt del dia: presentar una moció contra la decisió del d’inhabilitar el President Torra.

Des del PSC de Tortosa volem insistir en que la nostra prioritat és treballar per Tortosa, pels seus ciutadans i ciutadanes i per solucionar les seves preocupacions reals en un context com el que estem en plena crisi econòmica, sanitària i social. En aquest sentit, el nostre vot ha estat negatiu ja que, com ha expressat el portaveu socialista, Enric Roig “a Catalunya fa temps que vivim amb el cor encongit i ja és hora de preocupar-nos per solucionar els problemes dels nostres ciutadans i ciutadanes sense interessos partidistes.”


Els i les socialistes portem anys alertant que aquesta deriva al país “ha provocat un continu perjudici cap a les nostres institucions, que són de tots els catalans i de totes les catalanes.” “Una degradació que ens ha portat a una situació gens agradable ni volguda per ningú com és la inhabilitació d’un president de la Generalitat” ha dit Roig, que ha recordat que es tracta “d’una inhabilitació que ha estat provocada per desobeir de forma conscient i reiterada una norma, com el mateix Torra va reconèixer, cosa que no va passar a l’Ajuntament de Tortosa.”

Des del PSC volem recordar que respectem com sempre les decisions judicials i que no entrem a valorar-les, ni les que ens agraden ni las que no. Per Roig “com sempre hem dit, ni la il·legalitat ni la unilateralitat són camins viables, i més els i les responsables polítiques, més que ningú, tenen l’obligació de complir-la i fer-la complir. I si no, hi ha mecanismes democràtics dintre de la legalitat que ens permeten canviar aquelles lleis amb les que no estem d’acord.”

Per últim Roig, ha insistit en que precisament contra aquesta situació a la que han portat al país “hem reclamat la convocatòria d’eleccions el més aviat possible, estem convençuts i convençudes que Catalunya necessita obrir una nova etapa amb un govern fort i cohesionat, amb respecte a la legalitat i a les institucions i que tingui en compte a tots els catalans i les catalanes, treballant per la reactivació econòmica i la reconstrucció social. Catalunya necessita un canvi” ha reblat.

https://tortosa.socialistes.cat/ca/noticia/el-psc-vota-en-contra-la-mocio-de-rebuig-a-la-decisio-del-tribunal-suprem-d-inhabilitar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada