dijous, 7 de setembre del 2023

Conferència. Post Scriptum. Quan falten les paraules: 'La carta que mai podrem llegir'

Hi ha obres d’art que desperten la nostra curiositat: ens agradaria saber què fan, què pensen o què miren les figures pintades. Voldríem reconstruir la seva història, saber d’on venen i a on van, conèixer el motiu que els ha portat fins aquí. Ho donaríem tot per poder revelar l’enigma que planteja la imatge.

A vegades, però, els pintors han amagat volgudament totes les respostes. ¿Què fem davant d’una pintura quan ens falten les paraules? ¿Com podem interpretar una obra que no explica la seva història?

Si puguéssim llegir la carta que tenen a les mans o escoltar què diu la criada a cau d'orella, podríem entendre el significat del quadre, però no saber-ho és, precisament, el que ens manté atrapats davant l’obra, mirant la vida pintada, imaginant i preguntant allò que ningú mai podrà saber.

A càrrec de Miquel del Pozo, és Llicenciat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya i en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Compagina l’exercici professional de l’arquitectura, amb l’assaig i la reflexió teòrica entorn a l’art i l’arquitectura.

No us perdeu esta conferència, el proper dimarts 12 de setembre a les 19 h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada