divendres, 12 d’abril del 2024

12A · Dia Mundial de l'Atenció Primària


Avui en el Dia Mundial de l'Atenció Primària cal agrair i reconéixer l'esforç de tots els treballadors i treballadores de la sanitat pública que es troben a primera fila i ens atenen i estan al nostre costat dia a dia cuidant de la nostra salut! 
Moltes gràcies!

#AtencióPrimària #Salut #Tortosa #TerresdelEbre

Els principis de l'Atenció Primària es van establir a la Declaració d'Ànima-Ata el 1978 i han estat corroborats quaranta anys després amb la Declaració d'Astanà a la Conferència Global d'Atenció Primària el 2018.

Ja fa 37 anys que es va publicar el Reial decret d'estructures bàsiques de salut (RD 137/84, d'11 de gener), que va definir i establir les bases de l'anomenat “nou model” d'atenció sanitària del primer nivell assistencial a Espanya que va passar a anomenar-se Atenció Primària de Salut (APS).

L'APS cobreix la majoria de necessitats de salut de la persona al llarg de la vida. Això inclou el benestar físic, mental i social. És una atenció integral del pacient més que no pas una atenció centrada en la malaltia. Aborda la promoció de la salut, prevenció de malalties, tractament, rehabilitació i cures pal·liatives. Especial rellevància té l'Educació per a la Salut (EPS) que té com a objectiu apoderar pacients, famílies i comunitats en la cura de la seva salut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada