dissabte, 4 de novembre del 2023

4 de novembre · Dia de la Unesco

 

Avui Dia de la #UNESCO agraim la tasca d'esta organització per millorar la qualitat de vida i promoure la pau a través de la cooperació en l'àmbit educatiu, cultural, comunicacional i de ciència

I recordem la tasca de qui va ser el seu president, Federico Mayor Zaragoza, present en el record de l'Espai Unesco a la plaça dels Dolors

#unescotortosa #espaiunesco #tortosa #terresdelebre

La Unesco va ser creada en finalitzar la II Guerra Mundial, amb la finalitat de restablir els sistemes educatius d'aquells països aliats impactats per la guerra i que no disposen de recursos suficients per a l'execució d'accions en matèria d'educació i cultura, amb la finalitat última contribuir a la pau mundial i generar qualitat de vida per als seus ciutadans.

Al novembre de 1945 es va dur a terme una conferència de les Nacions Unides, amb la participació de quaranta-quatre països, dels quals trenta-set van aprovar la fundació de la UNESCO. Es va signar la Constitució de la UNESCO, el document de la qual va entrar en vigor a partir del 4 de novembre de 1946. Posteriorment, es va inaugurar la seva seu principal al districte VII de París, l'any 1958.

Actualment 195 països formen part d'aquesta organització internacional, així com 8 membres associats, unint esforços a orientar les nacions per a una gestió més eficaç en l'aprofitament òptim dels seus recursos i valors, promovent la pau i la diversitat cultural.

D'acord amb la naturalesa d'aquest organisme, el seu objectiu fonamental és contribuir a la pau mundial i al desenvolupament de les nacions menys afavorides, orientats fonamentalment cap als sectors d'educació, ciència i cultura. Vegem-ne els principals objectius:

  • Eradicar l'analfabetisme, procurant que no s'exclogui la població infantil de l'Educació Bàsica que contribuïsca al seu creixement i desenvolupament.
  • Salvaguardar el patrimoni cultural, estimulant la creativitat i la preservació de les tradicions culturals de les nacions.
  • Fomentar el pluralisme i la diversitat dels mitjans dinformació, promovent la lliure circulació de les idees.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada