divendres, 3 de novembre del 2023

Felip Pedrell, mestre de mestres

 

No deixeu passar l'oportunitat d'escoltar la mezzosoprano Anna Brull i el pianista Josep Buforn interpretant obres del mestre de mestres Felip Pedrell.
Diumenge 12/11 a les 19 h al Teatre Auditori Feip Pedrell

Venda d'entrades a

Anna Brull va tenir el seu primer contacte amb el cant líric al Conservatori Professional de Música de Tortosa, on, després d’estudiar a l’Ampolla, el seu poble, hi va estudiar piano i clarinet. Posteriorment, es trasllada a estudiar a Barcelona, a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) per continuar la seva especialització lírica al Conservatori Reial de Brussel·les i posteriorment amb la soprano Amelia Felle al Conservatori Tito Schipa di Lecce (Itàlia).

Actualment, és membre del conjunt de solistes de l’Oper Graz (Àustria) des del 2013, teatre en el qual ha interpretat més de trenta papers diferents. Aclamada per la crítica per la seva interpretació de Rosina (Il Barbiere di Siviglia), va guanyar l’ «Österreichischer Musiktheaterpreis» com a millor artista femenina nova 2017.Combinant les seves actuacions operístiques amb l’oratori i la música de cambra, ha consolidat la seva carrera com a artista versàtil i polifacètica, afegint papers al seu repertori com María de Buenos Aires, Donna Elvira (Don Giovanni), Prinz Orlofsky (Die Fledermaus), Nancy ( Martha), Fatime (Oberon), La reina (Švanda dudák) o la marquesa Melibea a Viaggio a Reims de Rossini; amb molt bona acollida pel públic austríac.

Va debutar a Espanya el maig de 2021 a Madrid, participant en la Coproducció Teatro Real/Teatro Español de Tránsito, Opera World Premiere del compositor espanyol Jesús Torres. La temporada 2022-2023 a l’Òpera de Graz farà el seu esperat debut en el paper principal de l’opereta Die Großherzogin von Gérolstein de Jacques Offenbach. Dues estrenes més d’òpera en aquesta temporada seran Marguerite a La Damnation de Faust d’Hector Berlioz i el seu retorn al Teatro Real com a Plaerdemavida/La Viuda Reposada a l’Òpera de cambra Diàlegs de Tirant i Carmesina de Joan Magrané.

Josep Buforn i Galan, nascut a Barcelona, és deixeble de la pianista Maria Jesús Crespo. Ha rebut també consells de Peter Bithell, Luiz de Moura, Nina Drath i Nina Svetlanova. Es gradua al Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb Premi d’Honor.
Té una àmplia experiència com a pianista repertorista, acompanyant i en música de cambra. Ha estat el pianista acompanyant de l’Orfeó Català i del Cor del Gran Teatre del Liceu. Col.labora amb concursos internacionals com el Concurs Tenor Viñas i amb festivals com el de Peralada.
Actualment, centra la seva activitat a acompanyar recitals i concerts de música de cambra. Ha estat convidat a tocar al prestigiós Carnegie Hall de Nova York, juntament amb la flautista Elisabet Franch, amb motiu de la gravació del seu primer CD ‘Gipsy Airs’, amb gran èxit de públic i crítica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada