diumenge, 5 de novembre del 2023

5 de novembre · Dia de les Persones Cuidadores

 


Avui, Dia de les Persones Cuidadores reconeixem l'esforç d'aquelles persones, professionals o familiars, que donen el millor de si mateixes per millorar la qualitat de vida de les persones que necessiten atenció o cures
Mooltes gràcies per la vostra feina!
#Tortosa #TerresdelEbre

Aquesta efemèride es va crear l'any 2014, per reconèixer la tasca exercida per cuidadors professionals i familiars que donen el millor de si mateixes en l'atenció i cura de persones per millorar la qualitat de vida, ja sigui per malaltia, discapacitat o per edats avançades.

Una persona cuidadora és aquella que brinda el suport requerit per tenir cura d'una altra persona que es troba en situació de dependència, ja sigui de manera transitòria o definitiva, per satisfer les necessitats bàsiques i contribuir a la millora de la seva qualitat de vida.

Tradicionalment la família ha exercit un rol rellevant per tenir cura d'algun membre del grup familiar. En alguns països, com Espanya, s'estima que el 85% dels cuidadors familiars que es dediquen de manera exclusiva a tenir cura d'un ésser estimat són dones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada