dimarts, 7 de juny del 2016

El govern evidencia la seva manca de sensibilitat cap els ciutadans de Tortosa en rebutjar les mocions que demanaven un espai per a la gent gran del Temple i un correcte manteniment del cementiri municipal

Al mateix Ple es va preguntar al govern sobre les accions dutes a terme en relació als pisos buits propietat dels bancs i sobre la sortida de Tortosa de la Red de Juderías

La manca d’interès del govern per tenir una ciutat en condicions i per estar al costat dels tortosins i tortosines es va evidenciar una vegada més al Ple del mes de juny en tant en quant CiU i ERC, amb el suport del PP van rebutjar la moció presentada pels grups municipals del PSC i de Movem que demanava un espai per a que la gent gran del barri del Temple pugui dur a terme les seves activitats. “Estem davant d’un govern allunyat de les persones, que no escolta ni atén les necessitats dels tortosins i tortosines i que té per costum no aprovar cap proposta que vingui de l’oposició” ha manifestat el portaveu socialista Enric Roig

Així mateix també es va rebutjar la moció que feia referència a l’estat de manteniment del cementeri municipal i d’alguns dels seus estris. Bel va intentar ridiculitzar el grup socialista i una vegada més va desatendre la veu dels ciutadans i ciutadanes que han expressat les seves queixes, al que Roig va respondre “l’Ajuntament de Tortosa ha de vetllar pel correcte manteniment i estat del cementeri municipal, dels estris i eines al servei dels usuaris i de les instal·lacions. Vostè pot dir el que vulgui però les graneres no agranen, les escales no tenen gomes i els cables estan com estan".

Pel que fa a les altres dues mocions presentades pel grup socialista de suport a una llei d’aprofitament dels excedents alimentaris i per sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució, ambdues van ser aprovades tot i que cal remarcar que en aquesta darrera els grups municipals de Movem i els Republicans de Tortosa únicament van votar a favor del primer punt, que era sumar-se a la xarxa, però es van desmarcar de la resta de punts que suposaven mesures concretes per lluitar contra la prostitució. Roig va agrair que s’aprovés aquesta moció en tant en quant “tenim el deure d’imaginar un món sense prostitució, igual que hem après a imaginar un món sense esclavitud, sense apartheid, sense violència de gènere, sense infanticidi ni mutilació d'òrgans genitals femenins”.

El Ple tampoc va aprovar una moció del grup municipal de Movem Tortosa per crear plans d’ocupació, una proposta que ja havia estat demanada en altres ocasions pel grup socialista i que va demostrar una vegada més l’immobilisme del govern en temes com aquest “amb l’agreujant que a més menteixen en tant en quant al seu famós acord de governança diuen que implementaran un Pla Local d’Ocupació a partir de 2016 i ara argumenten que serà al 2017” ha reblat Roig.

En relació a altres aspectes del ple, el grup municipal socialista es va abstenir en l’aprovació de les noves tarifes del transport públic argumentant que “aquest no és el nostre model ja que tot i les reduccions de preu d’alguns bitllets, aquestes no estan adaptades a la situació i conjuntura econòmica actual, i l’ajust respon a una reducció del servei tant en horari com en nombre de combois per les tardes i en cap de setmana” ha explicat Roig. Així mateix el grup es va abstenir a l'aprovació inicial de la modificació del Reglament d'organització i funcionament de la Junta de Coordinació de l'Acció de Govern amb els pobles del municipi en tant en quant es tracta d’un nou repartiment de cadires.

Finalment el portaveu socialista va preguntar per la intenció de Tortosa de sortir de la Red de Juderías de España per crear una Xarxa de Calls Jueus Catalans, fet que va confirmar Bel en el que es pot considerar una nou pas velat cap a la desconnexió amb Espanya. Contràriament l’alcalde no va saber respondre clarament a la pregunta relacionada amb el registre d’habitatges buits propietat dels bancs, que segons dades publicades és de 475 unitats i a si s’estan duent a terme alguna de les mesures urgents que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca està fent arribar als Ajuntaments. Cal recordar que aquesta pregunta ja es va fer el mes d’abril i el passat Ple de maig es va aprovar una moció de suport a la Llei 24/2015 d’emergència social i de moment desconeixem que s’hagi fet res.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada