dimarts, 7 de juny del 2016

Roig manté la posició del PSC per la retirada del monument franquista

El portaveu del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha instat el govern de Convergència i Esquerra a presentar la seua proposta de reinterpretació del monument franquista de la Batalla de l’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha afirmat que és l’equip de govern el que ha de fer una proposta, ja que els socialistes segueixen apostant per la retirada del monument. De fet, el portaveu del PSC ha tornat a lamentar la “deslleialtat” de l’alcalde durant el procés de la consulta pel monument.

A més, ha assenyalat que no caldria fer una segona consulta ciutadana sobre el projecte de reinterpretació. D’altra banda, Roig ha acusat el govern de Bel de “marejar la perdiu” amb la falsa protecció del monument, per intentar excusar-se de la falta de presa de decisions. El portaveu socialista ha confirmat que el monument simplement forma d’un part inventari de béns, sense cap tipus de protecció legal per part de la llei de Patrimoni.

Segons Roig, els governs progressistes de Tortosa han fet més que el de Convergència per recuperar la memòria històrica al municipi. De fet, ha recordat que Bel es va negar a canviar el nom de la plaça Joaquim Bau pel de Lluís Companys, i ha lamentat que el monòlit dedicat al president republicà afusellat per Franco es posés al costat d’un pipican. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada