divendres, 3 de juny del 2016

ExpoEbre en coma

"L’actual model d’ExpoEbre ni funciona ni compleix amb la seva funció de plataforma de promoció econòmica"
 
LES TERRES de l’Ebre conformen un territori amb grans potencials i per tal d’explotar-los i sortir de l’estancament actual la ciutat de Tortosa, la capital de l’Ebre, ha de ser la peça principal del motor de creixement econòmic. I una de les principals eines de què disposa Tortosa és la fira ExpoEbre.
 
PERÒ, lamentablement, ExpoEbre, la que en el seu moment va ser la fira multisectorial més important de les Terres de l’Ebre, està en coma, està greument malalta i cal fer tot el possible per tornar-la a la vida.

EXPOEBRE porta uns anys de capa caiguda, tots ho sabem, i per molts invents i ocurrències que ha volgut fer el govern municipal, la cosa no ha millorat. Que si uns anys de pagament, altres gratuïta, que si la fira de primavera, que si la fira de fires, però el resultat ha estat sempre el mateix: una reducció constant del nombre de visitants i del nombre d’expositors i d’agents comercials, una reducció del contingut quedant majoritàriament conformada per expositors de caràcter institucional i una manca de capacitat per part dels seus responsables de fer tornar la glòria a aquest esdeveniment que ha de suposar un dels principals actius de promoció econòmica del comerç local, de la ciutat i de les Terres de l’Ebre.

COM HA de funcionar una fira que, lluny d’abaratir el seu cost per atraure nous expositors, els estands cada any són més cars perquè l’Ajuntament imputa l’increment dels costos de muntatge directament en els expositors. Com ha de funcionar una fira de caràcter comercial i de promoció econòmica que està plena d’estands institucionals i que es basa i gira al voltant de tallers de o d’actuacions de tot tipus, i amb això no vull dir que no hi puguin formar part, però aquestes no ha de ser la principal atracció d’una fira.

COM HA DE FUNCIONAR una fira en la que es demana a empresaris que hi participin cedint-los un estand gratuït degut a la manca de participants, el que suposa una greu discriminació de cara a la resta d’expositors que paguen. Serà per això que, tot i haver-ho demanat en diverses ocasions, el govern no ens ha facilitat les dades econòmiques i de participació de les darreres edicions?

COM HA DE FUNCIONAR una fira en la que el regidor responsable de la mateixa, que hauria de ser el principal impulsor de la mateixa, està la setmana abans fora de Tortosa per temes professionals de caràcter privat, i després no s’implica amb un estand a ExpoEbre, però sí a altres fires de la comarca? Quina imatge és aquesta?

ÉS EVIDENT que l’actual model d’ExpoEbre ni funciona ni compleix amb la seva funció de plataforma de promoció econòmica. I això, tot i el magnífic recinte, el Pavelló Firal de Remolins, del que disposem des de fa uns anys i al que no se li sap treure tot el rendiment. Davant d’aquestes circumstàncies, es fa necessari plantejar un nou model de fira plural i multisectorial, comptant amb la participació de diferents sectors econòmics i comercials que portin a una nova ExpoEbre. En aquest sentit, des del grup municipal del PSC a Tortosa ja hem reclamat la creació d’una Taula de Treball de Promoció de Fires conformada per diferents representants de l’àmbit econòmic, polític i comercial de la ciutat que treballi, entre altres, en noves estratègies que atraguin els expositors i el públic; en implementar un Pla de Xoc que rellanci ExpoEbre i Fira Tortosa; en la revisió dels preus i les condicions als expositors; i en la possibilitat de crear i implementar noves fires.

ÉS NECESSARI treure ExpoEbre de la UCI i per això s’han de plantejar i crear una sèrie d’estratègies que permetin rellançar-la com la fira de fires, de manera que aposti per la promoció econòmica i sigui un atractiu per als expositors i comerciants del territori, i que representi un veritable revulsiu per fer front a la crisi econòmica i constitueixi un dels pilars del creixement econòmic de la ciutat, recuperant la seva capitalitat i esdevenint una veritable ciutat de les oportunitats.
 
Publicat a marfanta.com i a uncopdull.com
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada