dilluns, 16 d’octubre del 2023

16 d'octubre · Dia de les Escriptores


En el Dia de les Escriptores reivindiquem el llegat de les escriptores, la seva feina i wl posar fi a la discriminació que han sofert al llarg de la història. recuperar les veus de les escriptores i la seva expressió d'alegria i goig a la vida. "El plaer, la joia i el riure de les dones"

Cada any, a Espanya, se celebra el Dia de les Escriptores. Aquesta efemèride té lloc dilluns més proper a la festivitat de Teresa de Jesús, la commemoració de la qual s'estableix el 15 d'octubre.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Biblioteca Nacional d'Espanya, l'Associació Clàssiques i Modernes i la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), va néixer el 2016 amb un propòsit clar: reivindicar i posar en valor el llegat cultural de les escriptores hispanes i hispanoamericanes.

Al llarg dels anys, aquest esdeveniment ha crescut en abast i significat, i ha esdevingut una plataforma que desperta la nostra consciència sobre la contribució literària de les dones.

Aquest any, sota el lema "El plaer, la joia i el riure de les dones", se'ns convida a explorar una faceta de l'escriptura femenina que sovint ha estat passada per alt. Més que una celebració, aquest esdeveniment és un acte de justícia que busca recuperar les veus de les escriptores i la seva expressió d'alegria i goig a la vida.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada