dijous, 5 d’octubre del 2023

5 d'octubre · Dia Mundial de les i els Docents

Avui Dia Mundial de les i els Docents agraïm la feina i dedicació que fan dia a dia al servei de l'#Educació, el #Coneixement i la #Formació 

Cal dignificar i valorar la professió docent, per atraure, retenir i motivar estos grans professionals

#diamundialdeldocent #Tortosa #TerresdelEbre

Celebrat anualment el 5 d'octubre des del 1994, el Dia mundial de les i els docents commemora l'aniversari de la subscripció de la Recomanació de l'OIT i la UNESCO relativa a la Situació del Personal Docent (1966). Aquesta Recomanació estableix criteris de referència quant als drets i les responsabilitats del personal docent i normes per a la seva formació inicial i perfeccionament, la contractació, l'ocupació, i les condicions d'ensenyament i aprenentatge. La Recomanació relativa a la Condició del Personal Docent de l'Ensenyament Superior va ser adoptada el 1997 per completar la Recomanació del 1966, abastant així el personal docent i de recerca de l'ensenyament superior.

És un dia per celebrar com els i les docents estan transformant l'educació, per reflexionar sobre el suport que necessiten per desplegar plenament el seu talent i vocació, i per repensar el camí que queda davant respecte a la professió a nivell mundial.

El Dia mundial de les docents i els docents es convoca en col·laboració amb l'UNICEF, l'Organització Internacional del Treball i la Internacional de l'Educació.

Celebracions 2023

Ser docent ofereix l'oportunitat única de generar un impacte transformador i durador a les vides dels altres, ajudant a construir futurs sostenibles i brindant satisfacció personal. Tot i això, el món s'enfronta a una escassetat global de docents sense precedents, agreujada pel deteriorament de les seves condicions laborals i del seu estatus social.

Sota el lema Els docents que necessitem per a l'educació que volem: l'imperatiu mundial d'acabar amb l'escassetat de docents, les celebracions de l'any 2023 se centraran en la importància d'aturar el declivi en el nombre de docents i en revertir aquesta tendència , com una prioritat de l'agenda mundial. A través de diverses activitats, s'advocarà per dignificar i valorar la professió docent, analitzant-ne els desafiaments i presentant pràctiques inspiradores per atraure, retenir i motivar els docents i educadors. També s'analitzaran les formes en què els sistemes educatius, les societats, les comunitats i les famílies reconeixen, valoren i donen suport activament als docents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada