dimarts, 24 d’octubre del 2023

24 d'octubre · Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic

El 24 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic per alertar la comunitat mundial sobre els efectes nocius i devastadors del canvi climàtic al planeta.

De fet, el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic està perseguint un dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles més important, el número 13: Acció pel Clima.

Podem definir el canvi climàtic com a variació global del clima i la temperatura del planeta, generada a llarg termini per causes naturals.

A l'últim segle la contaminació generada per l'activitat humana ha accelerat aquest procés a una velocitat alarmant a causa de l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle generats per factors com ara la crema de combustibles fòssils, l'ús del sòl, l'ús de l'energia i les activitats industrials.

Totes les persones estem a l'obligació de posar el nostre granet de sorra pel planeta. T'oferim alguns consells que poden ajudar a marcar la diferència en la disminució dels efectes del canvi climàtic:

  • En la mesura de les possibilitats, utilitza fonts d'energia renovables (energia solar, eòlica, marina, geotèrmica, entre d'altres).
  • Compra productes que provinguin de material reciclat o materials naturals, que siguin biodegradables.
  • Fes el manteniment preventiu i continu a dispositius, equips electrònics i vehicles, sent preferible reparar-los que substituir-los del tot.
  • Recolza el comerç local de productes naturals o orgànics.
  • Compra equips electrodomèstics de baix consum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada