dimarts, 17 d’octubre del 2023

17 d'octubre · Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa

 


Avui en el Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa insistim en la necessitat d'aplicar polítiques socials per acabar amb una pobresa cada vegada més agreujada i lluitar contra l'increment de les desigualtats

#Tortosa #TerresdelEbre

L'eradicació de la pobresa és un dels reptes globals més grans amb què s'enfronta actualment el món, en particular a l'Àfrica i als països subdesenvolupats.

La pobresa no és només una qüestió econòmica. Es tracta d'un fenomen que comprèn la manca de les capacitats bàsiques per viure amb dignitat, com l'accés a l'aigua potable, l'electricitat, el sanejament i els aliments.

La pobresa és en si mateixa un problema de drets humans urgent i és causa i conseqüència de violacions dels drets humans. Per això, reduir la pobresa i eradicar-la és una obligació de totes les societats.

El lema de 2023 és: "Treball decent i protecció social per engegar la dignitat".

Aquest lema es basa en testimonis de primera mà que mostren que les persones atrapades en la pobresa extrema sovint treballen llargues i esgotadores jornades en condicions perilloses i, tanmateix, no poden obtenir prou ingressos per mantenir-se elles mateixes i les seves famílies.

Advoca per un treball digne i protecció social per a tothom, reconeixent la importància de salaris justos i condicions segures. A més, insta els líders a prioritzar la dignitat humana en la presa de decisions, promovent els drets humans i la justícia social sobre els beneficis empresarials.

L´objectiu final és eradicar la pobresa i promoure una economia centrada en el benestar humà i ambiental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada