dijous, 21 de març del 2024

21M · Dia de l'Eliminació de la Discriminació Racial

Avui és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial 

Hem d'erradicar qualsevol tipus de discriminació racial, xenofòbia i altres formes d’intolerància, perquè la diversitat ens fa més grans com a societat

#FightRracism #LluitemContraelRacisme

El 21 de març del 1.960 la policia va obrir foc en una manifestació pacífica contra les lleis de l'apartheid que es feia a Sharpeville, Sud-àfrica. Van morir 69 persones.

Sis anys després, el 1966, l'ONU proclama el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que se celebra el 21 de març cada any, demanant als països ia la comunitat internacional que redoblin els esforços per eliminar totes les formes de discriminació racial.

El tema per al 2024 és: "Un decenni de reconeixement, justícia i desenvolupament: Aplicació del Decenni Internacional per als Afrodescendents".

Encara persisteix la discriminació racial i les conseqüències de l'esclavatge i el colonialisme, que continuen limitant les oportunitats i els drets humans de milions de persones.

Aquest any, es vincula amb el Decenni Internacional per als Afrodescendents, comprès entre el 2015 i el 2024. La proclamació d'aquest Decenni reconeix la necessitat de promoure i protegir els drets humans dels afrodescendents com un grup diferenciat.

A les Amèriques, al voltant de 200 milions de persones s'identifiquen com a afrodescendents, mentre que molts milions més resideixen a altres parts del món, fora del continent africà.

El racisme, la xenofòbia i la intolerància són problemes comuns a totes les societats. Les pràctiques discriminatòries són freqüents, sobretot contra els migrants, els refugiats i els afrodescendents.

L'article 1r de la Declaració Universal dels Drets Humans proclama que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets.

L'article 2n afirma que tota persona té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça o de qualsevol altra índole.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada