divendres, 22 de març del 2024

22M · Dia Mundial de l'Aigua

 

💧 Avui en el Dia Mundial de l'Aigua tornem a insisitir en la seva importància i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, naturals i imprescindibles, que cal preservar de manera urgent, especialment en temps de sequera com els que estem patint 

#WWD24 #DiaMundialdelAigua #Tortosa #TerresdelEbre

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra el 22 de març de cada any, proclamat per l'Assemblea General de l'ONU a la Resolució A/RES/47/193 de 22 de desembre de 1993.

El seu objectiu principal és generar consciència sobre la importància de cuidar els recursos d'aigua al planeta, un element vital per a la vida de totes les espècies de la Terra.

Amb la celebració d'aquesta efemèride es pretén donar a conèixer la crisi mundial de l'aigua i la problemàtica que afronten milions de persones que no tenen accés al subministrament d'aigua potable, així com les mesures urgents que cal prendre sobre això.

El Dia Mundial de l'Aigua 2024 té com a tema “Aigua per a la Pau”. Es reflexiona sobre la idea que l'aigua pot crear pau o desencadenar conflictes. Moltes vegades l'aigua està contaminada, o escasseja, o depèn de les fronteres entre diferents països, i tot plegat crea tensions.

Pel nostre bé i el del planeta, els països han de cooperar per protegir i conservar el tresor més preat de la Terra: l'aigua. La gestió il‟ús de l‟aigua influeixen directament en la salut pública, l‟alimentació, l‟energia i la productivitat econòmica. L´ONU redunda en la idea que quan cooperem en matèria d'aigua creem un efecte en cascada positiu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada