dimecres, 27 de març del 2024

27M · Dia Mundial del Teatre

 


Avui, Dia Mundial del Teatre reconeixem la neccessitat d’aquesta forma d’#Art i #Cultura gaudint-la de la millor manera possible, omplint teatres i reconeixent la tasca dels i les  creadors, intèrprets, actors i tècnics que ho fan possible
#DiaMundialTeatre2024 #Tortosa #TerresdelEbre

El Dia Mundial del Teatre se celebra el 27 de març de cada any i va ser creat per Institut Internacional del Teatre (ITI) l'any 1961. El seu objectiu principal és donar a conèixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

El teatre amaga una veritable màgia i és que, el sol fet de poder estar tan a prop dels actors i veure les seves expressions en viu, deixa l'espectador sense paraules.

El teatre, a diferència d'altres arts escèniques, té la particularitat de despertar veritables passions, sentiments i emocions un cop comença l'obra.

Per a lespectador, la possibilitat dinteractuar amb lactor, és un moment únic i inoblidable, sense deixar de banda la mateixa actuació, que per descomptat, és un moment magistral. També es pot veure pujar i baixar el teló, escoltar alguna banda sonora, apreciar el vestuari, els llums i aplaudir cada cop que acaba un acte.

El 2024, l'encarregat del missatge del Dia Mundial del Teatre és Jon Fosse, dramaturg i novel·lista noruec i Premi Nobel de Literatura 2023. Podeu llegir-lo aquí https://www.world-theatre-day.org/es/mainevent.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada