dimecres, 8 de juny del 2022

El Museu de Tortosa mostrarà a partir de dissabte 11 de juny les obres seleccionades del premi Francesc Gimeno

El premi d'enguany correspon a l'autor Cristòfol Pons, per una pintura realista amb ressons de pop-art, que es mou entre el còmic i el muralisme

Dissabte 11 de juny, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició del XVI Premi de Pintura Francesc Gimeno. L'acte, a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, també suposarà la presentació del catàleg.

La mostra presenta les quinze obres pictòriques seleccionades pels membres del jurat, que esta edició ha estat format per Pilar Bonet, crítica d’art, comissària d’exposicions i professora d’Art Contemporani de la Universitat de Barcelona; Jordi Ribas, artista, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, mediador en l’àmbit artístic, i Assumpta Rosés, llicenciada en Belles Arts, crítica d’art i comissaria.

L'obra guanyadora d'esta edició ha sigut 'Disturbios en la segunda sede del FMI', de Cristòfol Pons. El jurat n'ha valorat la factura clàssica però d'estètica contemporània, propera al muralisme reivindicatiu, a la il·lustració i a l'underground. S'han fet, a més, mencions especials a les obres 'Chemical pictures', de Lídia Porcar, i '20181001Palu1_HafidzMubarak_AntaraFoto_Reuters_France24', de Glòria Giménez.


Assumpta Rosés, autora del text del catàleg que acompanyarà l’exposició del Premi, descriu estes tres peces com a "tres pintures belles, d’excel·lent tècnica i factura, que tenen un contrapunt tràgic en els temes representats: espais maltractats on les vides humanes corren perill", diu.

Completen l'exposició les obres de Francesc Ruiz , Gorka Pinyol, Àlvar Calvet, Noé Peiró, Juan Gil, Claudia Pastomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore, Sara Bonache, Irene Marzo, Carmen Hurtado i Víctor Solanas.

L’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció de pintura del Museu de Tortosa. Es tracta d’una pintura realista de ressons pop-art i un llenguatge que es mou entre el còmic i el muralisme reivindicatiu. És una obra que representa una manifestació violenta davant de l'edifici en flames del Fons Monetari Internacional.

Este estil forma part de la tècnica emprada per l'autor, Cristòfol Pons, que es va formar a l'Escola Massana en Arts del mur, es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i ha fet altres estudis d'ampliació en residències al País Basc i a Berlín. Anteriorment, Pons també ha obtingut premis a Menorca, València i Barcelona. Ha exposat, entre d'altres, a les galeries ADN, Barcelona (2007); Sa Nostra de Ciutadella (2008); La Fàbrica, Menorca (2009); Vierter Estoc, Berlín (2009 i 2011); Miscelanea, Barcelona (2015); Incubarte, València (2017); Premi Guasch Coranty. Tecla Sala, l'Hospitalet (2018).

L'exposició es podrà visitar fins al 31 de juliol. L'horari és de dimarts a dijous, de 10 a 13.30 h. Divendres i dissabtes, de 10 a 13.30 h i de 17.30 a 19.30 h. Diumenges, d'11 a 13.30 h. Dilluns i festius, tancat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada