dilluns, 24 de juny del 2013

A Tortosa continuen les retallades, ni justes ni necessàries!


A Tortosa continuen les retallades, i no únicament en l'aspecte econòmic sinó ara, talant arbres i reduint places d'aparcament gratuït. El govern municipal de CiU novament aplica el rodet i, tot i la situació d’ofegament causada per la crisi, ara priva als ciutadans d'arbres i de places d'aparcament gratuïtes. Des del nostre Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'Ajuntament de Tortosa ja fa temps que denunciem aquestes mesures però una vegada més aquest govern es fa el sord i es continuen aplicant decisions injustificades.

Les ciutats han de ser un lloc agradable per viure i un dels factors bàsics per als seus habitants és l'espai públic, i ells tenen dret a decidir sobre les qüestions que afecten al seu medi natural. Per això sempre hem demanat la creació d'un Consell de Participació de l'Espai Públic, però mai se'ns ha fet cas.

El govern d’una ciutat no s’ha de basar únicament en la gestió de les arques municipals, que a Tortosa és molt dolenta, sinó que ha de vetllar pels seus ciutadans i aconseguir l'equilibri de tots els factors per aconseguir una ciutat sostenible i saludable.

Prenem exemple de casos com el de Vitòria Gasteiz o el de la ciutat de Bristol, la més progressista del Regne Unit, que acaba d'obtenir el títol de Capital Verda Europea 2015, gràcies a un alcalde que ha sabut conjugar institucions, empreses i ciutadans per aconseguir aquest triomf. Necessitem alcaldes com el de Bristol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada