dissabte, 3 de gener del 2015

Veritat o mentida? Tu decideixes!

Deia Ciceró que “la veritat es degenera tant amb la mentida com amb el silenci”.

I jo no vull ser còmplice, per acció o omissió, dels molts incompliments del Govern Municipal de Convergència i Unió.

No puc entendre que amb tots els problemes que tenen els ciutadans i ciutadanes de Tortosa, l'Alcalde - Senador dediqui, desprès de vuit anys al govern, la major part de les seves intervencions a parlar de “l’herència rebuda” un tema que el govern municipal ha explotat al màxim fins el punt que sembla que tenen prou amb criticar l'herència i no fer res més.

I què passa amb el futur? D’aquest futur i del present qui se n’ocupa? Pel que es veu, l'oposició. O, com a mínim, som nosaltres des del PSC aquells que ens dediquem a presentar propostes en positiu tot pensant en solucionar els problemes de les persones que viuen i treballen a Tortosa. Fins a 91 propostes en tres anys, un 66% de les quals han estat rebutjades per la majoria absoluta de Ferran Bel. 

Tenim clar que al govern de CiU a Tortosa li falten idees, solucions i iniciatives per donar resposta als reptes de la ciutat i els seus habitants. I aquesta inacció queda palesa quan, debat rere debat, l'Alcalde tanca les seves intervencions, no amb propostes de futur, sinó amb un discurs per parlar del passat i del malament que ho han fet els altres. Amb aquesta actitud superba i prepotent, tracta d’ocultar la pèrdua del seu lideratge i l'esgotament del seu projecte.

Però amb fer oposició de l’oposició no n’hi ha prou. Allò que realment els tortosins i les tortosines reclamen és un Alcalde que es preocupi per la gent i doni solucions als problemes reals de les persones. A cada crítica, una nova proposta, a cada insult, una nova idea. Aquest és el nostre missatge.

I per això, en aquests tres anys el grup municipal del PSC ha presentat 91 mocions en el Ple. I, tot i que als que governen no els hi agradi, en el temps que queda fins a les eleccions continuarem presentat propostes en positiu i aportant solucions.

L’última: reclamar la celebració d'un Debat sobre l'Estat de la Ciutat per tractar d’oferir, entre totes i tots, solucions i propostes per al futur de Tortosa. Un debat en què l’Alcalde - Senador expliqui la seva gestió i exposi el seu projecte per a la ciutat, si és que en té algun, i confronti aquest projecte amb les propostes de l'oposició. Un debat en què es permeti la intervenció dels ciutadans a títol particular i com a representants d’entitats, per tal que puguin tenir veu i que s’escoltin, en primera persona, els veritables problemes de la nostra ciutat. Esperem que, aquesta vegada sí, el grup municipal de Convergència i Unió aprovi una moció i puguem debatre sobre la nostra ciutat.

Perquè no volem ser nosaltres els que diguem allò que és veritat i allò que no. Volem que sigui el ciutadà qui miri el seu voltant i decideixi la ciutat que vol, la ciutat per la qual mereix la pena lluitar i somiar.

La nostra aposta és passar full d’una Tortosa gris, esgotada, que demana a crits una glopada d’aire fresc i construir una ciutat en color.

Tenim desafiaments importantíssims com lluitar contra la desigualtat, contra la falta d'oportunitats dels nostres joves, i no tan joves, contra la injustícia, contra l'abandonament a que està essent sotmès el manteniment de la ciutat... Tortosa ha de sortir de la crisi, i ha de fer-ho sense deixar ningú enrere.

Veritat o mentida? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada