dilluns, 4 de maig del 2015

Discurs d'Enric Roig, candidat a l'alcaldia de Tortosa · Acte de presentació de la candidatura del PSC amb la presència del president José Luís Rodríguez Zapatero · 18 d'abril de 2015

Benvingudes i benvinguts, 

Avui segurament estem davant un dia històric. Estic convençut que estem davant del principi del canvi. Estic completament convençut.

Voleu que us digui una cosa? Com va dir el President Zapatero a l’any 2000, y José Luís, permíteme que utilice tus palabras con las que empezaste el discurso del 35 Congreso de PSOE: “compañeros, compañeras, no estamos tan mal”.

Companys, companyes, que no estem tan malament. A Tortosa, de veritat us dic que no estem tant malament. Per molt que alguns ens han volgut afonar, per molt que alguns ens donen per morts i ens han volgut enterrar, per molt que alguns es pensen que els socialistes a Tortosa desapareixerem; de veritat us dic, que no estem tant malament!¡que no estamos tan mal, que no! 

I voleu que us digui perquè no estem tant malament? 

Perquè a diferencia de molts altres, nosaltres tenim valors. Perquè a diferencia de molts altres, nosaltres tenim principis.

Un valors i uns principis que hem defensat durant més de cent trenta-cinc anys. Uns valors i uns principis que dia a dia, any a any, ens han portat a tombar tots els murs de la desigualtat, de la injustícia, de la inquinitat; de la dreta. Un a un, tots els murs, murs que continuarem tombant; murs que no ens cansarem de tombar. 

Perquè, deixeu-me que us digui que "els valors i els principis és porten en el cor, per morir per ells, i no a la boca per viure d’ells". I natros portem els valors de la justícia i la igualtat impregnats al cor.

Amics i amigues, perquè així som els socialistes, perques així som els socialistes, companys i companyes; perquè així som! 

Amics i amigues, m'agradaria compartir amb vatros un moment de la meua vida. Potser alguns de vatros ja heu escoltat alguna vegada la meva història. Potser algú m’heu sentit dir com ma mare ens va deixar quan els meus germans i jo érem molt joves. Com ella, amb molt d’esforç, volia que els seus fills estudiessin. I com jo, quan estava lluny de casa, em vaig prometre que tornaria a la meua ciutat, a Tortosa, i viuria allà fins al final dels meus dies. Que formaria una família allà on volia viure, a Tortosa. Va ser llavors quan realment vaig entendre el significat de les paraules esperança i optimisme.

Des d'aquell moment no hi ha dia que aquest record no sigui el primer que em ve a la ment. Aquesta promesa ha guiat la meva vida, i la de moltes persones que, com mon pare, creien que treballant dur i sacrificant-se, és possible assolir el teus somnis. Assolir els somnis i a l’hora seguir construint una ciutat que asseguri que la següent generació podrà perseguir els seus somnis, com ho ha fet la nostra.

I malauradament tinc la sensació, que ara els meus fills, que avui la seua generació, cada vegada ho té pitjor a Tortosa. Cada vegada tinc més la sensació que els nostres joves, que els joves de Tortosa, avui, aquí no tenen futur.

És per això que estic avui aquí! Per a canviar les coses! Perquè estic convençut que a Tortosa avui comença el canvi ! 

Un canvi just i necessari cap a una ciutat més igualitària, una ciutat més solidària i amb més i millors oportunitats. 

Mireu, unes eleccions marquen el futur d'una ciutat. I, lo que encara és més important: el futur de les seves persones, el futur de tots vatros, el futur dels nostres fills, familiars i amics i amigues.

Vull parlar alt i clar per a aquelles persones que són del partit socialista, i per a aquelles persones que no ho són, i que són progressistes i d’esquerres, i vull parlar per a tothom,i vull parlar sobretot per a tots els que estan patint, i encara que estant patint continuen amb el cap ben alt i tenen el cap ben alt, perquè mantenen la seva dignitat, perquè, tot i estar patint la crisi, perquè, encara que ho estan passant molt malament, mantenen la seva dignitat.

Perquè tot i que estant vivint situacions insostenibles, són més generosos que aquells que ens pinten una ciutat de color de rosa, de ponts de colors i llums de neó. 

I és a aquesta gent, a la que el PSC vol defensar. I és a aquesta gent a la que tots natros volem defensar.

Si em permeteu voldria saludar al Pepe Alvàrez, 1r secretari de la UGT a Catalunya i a Wifredo Miró, 1r secretari de la UGT a les Terres de l’Ebre, benvinguts i moltes gràcies per compartir el dia d’avui amb tots natros.

Vull agrair també la presència de candidats i candidats del nostre partit dels Municipis de les Terres de l’Ebre per estar avui aquí. 

Moltes gràcies per acompanyar-nos, companys i companyes. Moltes gràcies pel vostre suport. Estic convençut que, vatros i natros anem a fer història. 

Quiero agradecer también la presencia de José Luís, hoy aquí en Tortosa. Porque José Luís tú has sido, sin duda, el mejor presidente de este país. Y estoy convencido que la historia lo acabará reconociendo y pondrá a cada uno en su sitio. 

Pero sobre todo, José Luís, les Terres de l’Ebre nunca podrán agradecerte lo suficiente que cumplieras con tu promesa de acabar con el trasvase del Ebro.

Porque, que nadie lo olvide, que quien evitó el trasvase del Ebro fue el Partido Socialista de José Luís Rodríguez Zapatero. ¡Que nadie olvide, que quien cumplió con su promesa fue el Partido Socialista. Ni Esquerra, ni Iniciativa, ni mucho menos Convergencia, ni el Partido Popular, que estaban a favor! ¡Que nadie lo olvide!

¡Y van esta gente y ahora nos vuelven a poner a Cañete!

Gracias José Luís. muchas Gracias

Però sobretot vull agrair a tots i cadascun dels membres que formen la nostra candidatura.Un equip de gent honrada, de gent treballadora, i d’esquerres. Un equip de gent compromesa. Un equip de gent que està a les dures i a les madures.

Perquè han recolzat a aquest partit, encara que hem passat hores baixes. I no és la primera vegada que, en la història del nostre partit, hem passat hores baixes.

Però sabeu perquè sempre ens hem aixecat amb el cap ben alt? No pels seus candidats, no. Sabeu perquè sempre ens hem aixecat amb el cap ben alt? Jo us ho diré

Per la gent, que com ells, han estat en els moments difícils donant la cara. Per la gent, que com ells, no han fugit i s’han dedicat a defensar amb cos i ànima els ideals socialistes, que ens mouen i que ens han mogut des de sempre. I sobretot, per la majoria de les persones que avui estan aquí.

I sabeu qui són la majoria de les persones que avui estan aquí? Les dones d’este partit! elles l’han aixecat este partit! Les dones! Les nostres dones!

Mentre alguns podíem estar esgotats, les nostres dones s’aixecaven i ens portaven en braços per no abandonar la lluita per la igualtat i la justícia!

Devem més a les dones socialistes que a la nostra pròpia història! Dones com Victòria, que no ha dubtat ni un sòl moment en tornar-nos a acompanyar en aquest viatge.

Dones com Victòria, que ens ha regalat la frase més bonica que he sentit en molts anys. Sabeu el que ens va dir Victòria quan li vam demanar una frase? Em va dir, “jo sempre he pensat en roig” Moltes gràcies Victòria, per no descansar mai. Moltes gràcies a totes les Victòries que formeu part d’aquest gran partit.

Explicava l’altre dia, que en aquesta candidatura no hi ha sorpreses. Cap ni una. A la nostra llista, hi han Ssocialistes, homes i dones socialistes. Socialistes que m’acompanyen i als quals jo vull agrair personalment el seu compromís. Socialistes als que jo demano que es deixin la pell els propers quatre anys treballant per Tortosa.

Ara és el moment d’encetar un nou projecte, de sumar-hi esforços, de sumar-hi noves il·lusions i, sobretot, de sumar-hi noves conquestes per tenir un demà millor. Un futur millor. Un futur millor per a tots i per a totes.

Ara és el moment de donar junts un gran pas, de portar endavant el nostre projecte. De caminar cap una Tortosa més justa i igualitària.

Estem preparats i sabem com fer-ho. Som gent compromesa. Hem treballat per portar a l’Ajuntament els problemes i les inquietuds dels nostres veïns i veïnes, ens haguessin votat o no.

Estem compromesos amb un projecte de ciutat centrat en les persones, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de cadascun dels tortosins i tortosines Estem preparats per agafar el relleu. Ha arribat l'hora que Tortosa doni un pas endavant. Un pas ferm, un pas que garanteixi el futur de la gent de Tortosa.

Traurem Tortosa d'aquesta situació d'estancament social i econòmic en la qual ens trobem. Tornarem a posicionar Tortosa en un lloc respectat al país: pels nostres valors i les nostres propostes. Pel què representem

I perquè la nostra història així ens ho demana. La nostra, és una història de lluita contra les adversitats. De superació. És una història d'esforç col·lectiu. En la que el treball de tots i totes ha servit per aixecar una ciutat mil·lenària.

És igual la llengua que parlem l'origen que tinguem. El que importa és l'esforç conjunt i en comú. Un esforç compartit que en el passat va servir per forjar una gran ciutat. I que ara ha de servir per deixar enrere l’estancament en el qual ens trobem! 

El Govern de Convergència i Unió no ha estat capaç de gestionar els problemes dels tortosins i les tortosines. És evident: atur, piscines, aparcaments, zona blava, neteja dels carrers,... No ens ha donat solucions. No ens ha tractat de forma justa i igual i ha pres mesures equivocades.

Ara, anem a demostrar que sabem com fer les coses i que les sabem fer diferent i continuarem endavant en un viatge que avui encetem, en un viatge que ara ja és imparable.

És un moment decisiu per a la nostra ciutat, pel nostre país. No ens juguem només els propers 4 anys, ens juguem el que pugui passar en dècades.

I la tasca que tenim per davant és gegantesca. El repte és molt difícil, però això no ens pararà, no ens detindrà! podem i ho hem de fer i ho farem!

Tenim un gran equip de dones i homes per fer un govern competent. Un equip que donarà resposta a les inquietuds dels tortosins i les tortosines. I parlo en nom de tots ells, quan us dic que anem a fer-ho millor que l'actual govern. Estem sobradament capacitats i el que és més important: tenim la força i la il·lusió de treballar per als tortosins i les tortosines, per tots vatros, per Tortosa! I ho farem, per Tortosa ho farem!

Caminem tots junts, sense excepcions. No deixarem que ningú es quedi pel camí. Lo que el proper 24 de maig es decideix és: o seguim com ara o li donem la volta a la situació!

Tortosins i tortosines avui comença el canvi. I som l'alternativa per liderar-lo. L'única alternativa viable Tenim ganes i il·lusió. I sobretot us prometem que treballarem molt, treball, treball i més treball!

Per millorar el dia a dia de tots els ciutadans. Per no deixar a ningú pel camí, i ho farem, no deixarem a ningú pel camí!

La nostra gent està patint. Per la cobdícia i la irresponsabilitat d'alguns. Però sense dubte hi ha motius per l'esperança. Estem aquí perquè volem una ciutat millor, amb oportunitats de treball per als més joves, amb oportunitats de treball per a tothom. No per a alguns, sinó per a tots i totes.

Estem aquí perquè creiem que la nostra ciutat ha d’invertir més en la reparació de les seves places i carrers, en el dia a dia. Perquè estem convençuts que hem de seguir treballant per potenciar el nostre comerç, les nostres empreses, el nostre futur. 

Amics i amigues, avui estem aquí per donar el tret de sortida a una campanya que té com a objectiu construir una Tortosa millor. Una Tortosa pensada per i per a les persones. Amics i amigues, ha arribat l'hora de reafirmar el nostre esperit de lluita. De recordar allò pel què van lluitar els nostres avantpassats. De cridar lo més fort que puguem fins a quedar-nos sense alè. Pels nostres valors de justícia. Per la nostra idea d’igualtat. Pel nostre ideal de llibertat i, sobretot, perquè tots mereixem una oportunitat de buscar tota la felicitat que ens sigui possible. 

Companys i companyes, amics i amigues l'amor és millor que l'odi; l'esperança és millor que la temor; l'optimisme és millor que la desesperació. Siguem, per tant, amor, esperança i optimisme.

I anem a canviar Tortosa.

I anem a canviar les Terres de l’Ebre.

I anem a canviar el món.

I així anem a guanyar a Tortosa, i guanyarem, n’estic segur!

Moltes gràcies

Tortosa, 18 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada