dissabte, 2 de juliol del 2022

L’esquerra que governa: polítiques actives d’Habitatge

Des de la voluntat de servei públic i sent peça clau per garantir la governabilitat d’una ciutat, s’ha de complir amb allò que es defensa. Des del PSC de Tortosa sempre hem defensat la necessitat d’aplicar polítiques actives d’habitatge per garantir l’accés universal a un habitatge digne i ara des del govern complim i així ho estem fent.

I ho hem fet creant la Regidoria d’Habitatge i elaborant el Pla Local d’Habitatge de Tortosa, que, partint de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge a la ciutat definirà les estratègies i propostes a desenvolupar per garantir el dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

L’Oficina Local d’Habitatge és l’eina més propera per informar a la ciutadania i tramitar ajuts relacionats amb temes com el pagament del lloguer, el lloguer per gent gran o el bo de lloguer jove, per facilitar el gaudi d'un habitatge o habitació en règim de lloguer a les persones joves amb escassos mitjans econòmics; l’arranjament d’habitatges de persones grans; ajuts per a la rehabilitació d’edificis del centre històric amb un important increment de partides per fer-ho; ajuts per l’enretirada de l’amiant; i mediació en temes de dutes hipotecaris, lloguer social i prestacions d’especial urgència. 

I per millorar la regeneració urbana de la ciutat hem invertit gran quantitat de recursos en la millora del Centre Històric.

Els Fons Next Generation de l’Estat Espanyol són una oportunitat per a aplicar polítiques actives d’habitatge, a través de sis programes, que Tortosa no ha desaprofitat. Estem treballant en tots els nivells, des del que pertoca a l’acció municipal a nivell de barris i de creació d’habitatge social, passant per la rehabilitació d'habitatge i regeneració urbana a través de l’impuls de l’oficina local, fins a nivell particular amb ajuts a la rehabilitació d’edificis i habitatges.

La col•laboració públic - privada és imprescindible per a la regeneració urbana. El programa 1 d’ajuts a les rehabilitacions a nivell de barri dels Fons Next Generation i el programa 6, d’ajuts per a la creació d’habitatge social són bàsics en esta col•laboració on l’Ajuntament està sent part activa. 

Els Fons Next Generation estan destinats també als particulars amb ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials, ajuts per a la rehabilitació d’habitatges i ajuts per la redacció de projectes i del llibre de l’edifici per tal d’incentivar als particulars i propietaris a contribuir a esta regeneració millorant i rehabilitant el parc d’habitatge.

Per poder aplicar polítiques actives d’habitatge és bàsica la col•laboració públic-privada, per això estos ajuts han de servir per impulsar la rehabilitació dels edificis, millorant la imatge i el parc d’habitatges de la ciutat, contribuint a la millora de l’eficiència energètica per una Tortosa més verda, agradable i sostenible, i amb la millora de les condicions de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Des del govern de progrés de Pedro Sánchez s’estan aplicant importants polítiques actives d’habitatge, estos dies anunciava mesures com la prohibició de la suspensió del subministrament d’energia elèctrica, gas i aigua; el límit del 2% per a l’actualització anual del lloguer de l’habitatge habitual; l’ampliació de la suspensió dels desnonaments de vivenda habitual per a persones i famílies vulnerables o ajudes per al pagament de la llum als malalts que han de rebre diàlisi a casa. A més ha posat en marxa el Pla Estatal d’Accés a la Vivenda 2022-2025 per fomentar i donar suport al lloguer i facilitar a les persones amb menys ingressos que accedeixin a un habitatge i està treballant en la primera Llei de la Vivenda per fer de l’habitatge, juntament amb la sanitat, l'educació, les pensions i la dependència el cinquè pilar de l'Estat del Benestar.

Les polítiques actives d’habitatge sempre han estat una de les nostres prioritats. Des de l’oposició les vam defensar i reclamar contínuament i ara el PSC som l’esquerra que governa, i les estem aplicant a la nostra ciutat complint amb allò que prometíem i treballant per Tortosa, una ciutat de primera.

Publicat a Un Cop d'Ull i marfanta.com

https://www.marfanta.com/2022/07/01/lesquerra-que-governa-politiques-actives-dhabitatge-per-enric-roig/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada