divendres, 24 de març del 2023

Intervenció Assemblea 1r Secretari PSC Tortosa · 23 març de 2023

Benvinguts i benvingudes a esta Assemblea extraordinària i urgent per tal de donar compte i explicar l’acord assolit entre les candidatures a l’Ajuntament de Tortosa del PSC Tortosa i Movem Tortosa, per a concórrer en coalició a les properes eleccions municipals del 28 de maig.

Abans de començar, heu vist que s’ha excusat la presència de Rosend Aymí, que recentment ha estat intervingut d’una operació de cadera i voldria desitjar-li una pronta i bona recuperació i que pugui estar de nou amb nosaltres.

Com recordareu, el mes de juny, davant d’esta Assemblea, com a 1r Secretari, anunciava l’inici de la cursa per assolir l’alcaldia a les municipals de 2023, gràcies a un procés de renovació a l’Ajuntament de Tortosa, que jo lideraria fent un pas al costat.

I ho feia amb la convicció de que som el partit clau per governar i que estem sobradament preparats per fer-ho, i amb la convicció de que Tortosa necessitava d’una dona o un home capaç de continuar la transformació que hem iniciat en estos anys.

La gran feina feta per l’alcalde Joan Sabaté durant 8 anys i l’acció de govern dels tres darrers anys, duent a terme una política en positiu i centrada en les persones, ha portat al PSC de Tortosa a recuperar la confiança dels tortosins i tortosines.

Hem demostrat la nostra capacitat de governar i el ser creïbles com a opció de govern perquè hem sigut i som l’Esquerra que sap governar, l’Esquerra que governa!

El PSC de Tortosa tenim projectes, tenim idees i tenim valors i ens caracteritzem per la fidelitat a estes idees, valors i principis, pelcompromís amb Tortosa i els tortosins i tortosines i per la nostra vocació de servei públic

I això ens ha de precedir sempre.

Per tant, convençuts d’estar preparats per arribar a l’alcaldia, el passat 3 de gener l’Assemblea va designar al company Víctor Grau com a candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa.

I ara, les coses han evolucionat. Ara, com ja sabeu, les coses han canviat i ens trobem en un nou escenari.

Un escenari, que ha fet que les coses canviïn per a millor i que suposa que les candidatures del PSC de Tortosa i de Movem formaran una coalició per presentar-nos junts a les Eleccions Municipals amb una llista conjunta.

Per este motiu, com a 1r Secretari en nom de l’Executiva, he convocat esta Assemblea per tal de donar-vos explicacions sobre esta decisió, i que el nostre candidat a l’Ajuntament de Tortosa, el company Víctor Grau expliqui quins han estat els termes de l’acord, després de que el passat dimecres ell i el Secretari de Política Municipal del PSC, Jo-aquín Fernández, m’ho expliquessin abans d’anunciar-ho en roda de premsa.

Us demano disculpes per no haver-vos informat abans, entenent que estos acords es tracten en entorns molt sensibles i amb la màxima discreció, tal i com ha estat el cas.

Per això, com ja he dit, avui compareixem el company Víctor Grau i jo, per explicar-vos els termes de l’acord. 

Un acord que ens ha de donar bons resultats i permetre tenir l’alcaldia de Tortosa.

D’esta manera podrem continuar desenvolupant el Projecte de Ciutat endegat per l’alcalde Joan Sabaté i que hem continuat en els darrers tres anys que hem estat al front del govern.

Un Projecte de Ciutat i una acció de govern dels que hem d’estar molt orgullosos i que seran continuats per esta nova coalició, perquè així s’ha compromès amb mi el company Víctor davant el Secretari de Política Municipal, Joaquín Fernández.

Com he dit moltes vegades, hi ha una alta manera de fer política, i esta ha estat la meua premissa, per això, amb este pacte tornem a donar exemple de la nostra generositat de la nostra manera de fer política: propera, pròxima, progressista, en positiu i centrada en les persones.

Perquè som el partit de la mà estesa, del diàleg i que tendeix ponts. El partit que sap governar.

Els i les socialistes, des de la nostra vocació de servei públic, sempre hem manifestat la voluntat de treballar per la governabilitat de la ciutat, basada en el debat, el diàleg i el consens. 

Per tirar endavant polítiques progressistes centrades en les persones, i així ho farem quan estarem al  govern de la ciutat, perquè som la força tranquil•la que cohesiona.

Vam intentar-ho les passades eleccions buscant un govern de concentració amb el màxim de forces polítiques pel bé de la ciutat i no va ser possible.

Vam intentar governar amb un pacte d’esquerres i tampoc va ser possible. Recordeu totes les línies roges.

Ara tenim una nova oportunitat, i amb esta coalició respon a esta mà oberta i esta generositat que sempre ens ha caracteritzat.

Com a 1r Secretari us demano la màxima confiança en el pacte, el de totes i tots natros, que apostem per ell i en els bons resultats que ens ha de portar i que ens permetrà governar Tortosa.

Reafirmo el meu compromís amb la coalició PSC Tortosa – Movem Tortosa en que ens presentarem a les Eleccions Municipals, i que ens ha de donar grans resultats i ens permetrà estar al front del govern de la ciutat.

I així poder continuar desenvolupant el Projecte de Ciutat per a Tortosa endegat per l’alcalde Joan Sabaté, que hem continuat en els darrers tres anys que hem estat al front del govern, del que hem d’estar molt orgullosos i que serà continuat per esta nova coalició.

I tal com he dit, com a 1r Secretari d’esta Agrupació agraeixo novament la vostra generositat per confiar en este pacte per a que ens doni els millors resultats per governar Tortosa, sota sempre una premissa, que sempre està present en la meva tasca diària i que algú ja s’ha copiat: Treball, Treball i més Treball. Només així aconseguirem l’alcaldia de Tortosa.

Que tinguem totes i tots una bona Setmana Santa i una bona campanya electoral on prime el bon saber fer, com sempre hem tingut els i les socialistes.

Moltes gràcies i bona nit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada