dilluns, 9 d’octubre del 2023

La col•locació de la placa Docomomo Ibérico al Mercat del Peix tanca les activitats de la Demarcació de l’Ebre del COAC al voltant del Dia Mundial de l’Arquitectura i dóna el tret de sortida a l’Any Bartlett

 

Les activitats han finalitzat este cap de setmana amb les rutes guiades d’ #ArquiVolta_Ebre2023, la participació a A Cel Obert i les vistes guiades a totes les instal•lacions i a la Casa Bau

Dissabte 7 d’octubre va tenir lloc la col•locació de la placa “Docomomo Ibérico” a l’antic Mercat del Peix, obra de qui va ser arquitecte municipal de Tortosa, Agustí Bartlett, en reconeixement dels seus valors patrimonials com element arquitectònic del Moviment Modern, donant així el tret de sortida oficial a la celebració de l’Anys Bartlett 2023-2024, amb motiu del centenari de Bartlett com arquitecte municipal el 1923.

L’acte, en el que es va destacar la importància de poder comptar amb este important reconeixement per al nostre patrimoni, va estar precedit per la darrera de les rutes arquitectòniques incloses a l’#ArquiVolta_Ebre2023, en la que, a més del Mercat del Peix, es va poder visitar altres edificis de Bartlett com el Col•legi Teresià o la casa Bartlett i el seu entorn. 

A l’acte hi van assistir, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, la directora de Docomomo Ibérico, Susana Landrove, la presidenta de la demarcació, Elena Rosales, l’arxiver del COAC Ebre, Antoni López, la regidora d’urbanisme Pilar Caballé, el regidor de patrimoni Jaume Bel, així com arquitectes municipals, companyes i companys arquitectes i els 50 participants a la ruta guiada. El secretari de la Demarcació, Enric Roig, ha exposat que amb aquest acte “senzill però important iniciem l’Any Bartlett en el que organitzarem activitats per tal de posar en valor la figura i l’obra d’Agustí Bartlett.”


A més, el cap de setmana ha acollit les darreres activitats que la demarcació ebrenca ha organitzat per celebrar el Dia Mundial de l’Arquitectura, que se celebra el primer dilluns del mes d’octubre. Activitats incloses dintre del festival A Cel Obert. 

Concretament, la Demarcació de l’Ebre ha acolli les intervencions “Oculus” de l’estudi 27 Lletres, que es va poder veure la seu de la Casa Bau, i el mural del pati del Palau Capmany realitzat pels alumnes de secundària, que es va veure al magatzem de l’Antiga Fàbrica d’Olis Bau. Les intervencions es van complementar amb visites guiades a la Casa Bau i els magatzems, que van ser tot un èxit de participació.

La directora del festival A Cel Obert Cristina Bestratén, va agrair i destacar especialment la implicació i col•laboració de la demarcació en esta edició, tant per acollir les instal
•lacions com per les visites guiades que van fer membres de la Junta Directiva a totes les instal•lacions del festival, tot esperant continuar en futures edicions amb més intervencions i activitats.

La Demarcació de l’Ebre del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya ha posat així punt i final a tot un seguit d’activitats, que s’iniciaven el passat dia 28 de setembre, amb l’objectiu apropar el Col•legi al territori i a la ciutadania, refermant el paper social de l’Arquitectura, amb aspectes com el foment de l’Arquitectura, el Patrimoni i la Cultura  través d’activitats, debats, visites, exposicions, etc.

La Junta Directiva de la Demarcació s’ha mostrat molt satisfeta amb la participació del públic a totes les activitats programades, tal com ha expressat la presidenta Elena Rosales, recordant que “hem preparat estes activitats amb moltes ganes i il•lusió i el resultat ha estat magnífic, pel que crec que estem complint amb l’objectiu de fer el Col•legi més proper a les ciutadanes i ciutadans, i seguirem treballant en esta línia de cara a properes activitats, especialment al llarg de l’Any Bartlett.”

Recordar que a la seu de la Demarcació, a la Casa Bau, es poden veure encara les exposicions de fotografia Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge fins al 3 de novembre i Francesc Català - Roca. Arquitectura sense pedigrí  fins el 31 de desembre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada