dilluns, 4 de novembre del 2024

“La dansa de les flors” al COAC

Més de 3.500 persones van visitar el cap de setmana del 4, 5 i 6 d’octubre la instal·lació “La dansa de les flors” que la Demarcació de l’Ebre del COAC ha acollit a la Casa Bau en la 11a edició del Festival d’Arquitectures Efímeres “A Cel Obert”, i que va estar guanyadora del premi del públic del festival.

Una instal·lació consistent en un jardí de flors mecàniques, controlades electrònicament, que oferia un espectacle de moviment, llum i color al ritme de la música, obra del Tecnoateneu de Vilablareix, organització que té com a objectiu fomentar el coneixement i promoure el desenvolupament tecnològic en la seva comunitat.

Aquesta activitat és fruit de la col·laboració iniciada l’any passat entre la Demarcació de l’Ebre del COAC i A Cel Obert, per poder sumar a l’hora de fer més gran un festival que any rere any incrementa el nombre de visitants i incorpora nous espais per difondre l’arquitectura efímera.

Este any, la col·laboració entre A Cel Obert i la Demarcació de l‘Ebre del COAC ha anat més enllà i s’ha ampliat incloent el Festival de Música Deltachamber, que va organitzar un concert conjunt a la instal·lació.

Així, les flors de la instal·lació van ballar amb la música de J. S. Bach, interpretada per la violoncel·lista Laia Puig Torné i el clarinetista Pau Rodríguez Ruíz, en una experiència única, intimista i emocionant, que va omplir de màgia la sala d’actes del COAC Ebre.

D’aquesta manera s’ha ampliat la col·laboració el Col·legi d’Arquitectes amb el Deltachamber, amb qui ja col·labora organitzant el Concurs d’Arquitectures Efímeres, que escull cada any l’escenografia de l’escenari principal del festival.

L’èxit d’esta experiència referma l’esperit de col•laboració entre els festivals A Cel Obert, Deltachamber i la Demarcació de l’Ebre, deixant la porta oberta a noves idees i projectes per les intervencions efímeres, al temps que es contribueix a la difusió de l’Arquitectura, el Patrimoni i la Música amb resultats tan espectaculars com el que vam poder gaudir a la Casa Bau, en definitiva difusió del CULTURA en lletres majúscules. Una col·laboració que esperem poder ampliar i fer extensiva a altres events i festivals de Terres de l’Ebre.

Recordem que aquesta activitat forma part dels actes de celebració del Dia Mundial de l’Arquitectura, que se celebra el primer dilluns d’octubre. Actes com la participació a la darrera edició de la Fira de Móra la Nova amb la campanya “Posa cara al teu arquitecte”, i que continuen el proper 9 de novembre amb la 1a edició de #ArquiVolta_RiberadEbre on es visitaran edificis i elements patrimonials de la Móra d’Ebre com el Pont de les Arcades, l’Arxiu Històric Comarcal, l’Hospital Comarcal finalitzant a l’Instituto Laboral, on es col·locarà la placa “Docomomo Ibérico” en reconeixement dels seus valors patrimonials.

Des de la Demarcació de l‘Ebre estem molt satisfets amb la col•laboració entre aquestes entitats que s’ha vist reflectida en una exitosa participació del públic, pel que volem agrair als autors, acompanyants, i institucions que ho han fet possible; i a la població que continua sent fidel a estes propostes amb l’objectiu participar de l’arquitectura efímera.

https://www.marfanta.com/2024/11/03/la-dansa-de-les-flors-al-coac-per-enric-roig/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada