dilluns, 20 de juny del 2016

El Consell fa una crida a la ciutadania a participar diumenge en la manifestació convocada per Trens Dignes a l’Aldea

El ple ordinari de juny de l'ens comarcal aprova les bases per concedir ajuts a les escoles de música de la comarca

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha aprofitat la celebració del ple ordinari de juny de l’ens comarcal per fer una crida a la ciutadania a participar diumenge en la manifestació convocada per la Plataforma Trens Dignes a l'estació de l'Aldea. “No ens mereixem el servei ferroviari absolutament deficitari que tenim i espero una bona resposta de la ciutadania diumenge per reclamar-ne la millora i actualització”, ha remarcat Daniel Andreu.

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat les bases que regiran enguany la concessió d'ajuts a les escoles municipals de música de la comarca. Aquesta convocatòria va destinada a tots els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades del Baix Ebre que incentivin i promoguin la formació musical a través d’escoles municipals de música. Segons les bases, podran ser subvencionades les despeses de professorat, d’equipament necessari o de material complementari per a dur a terme la formació esmentada, produïdes entre l’1 de gener al 30 de setembre de 2016.

En la sessió ordinària s'ha donat el vistiplau al conveni a signar entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Deltebre i de Roquetes, per col•laborar mútuament en el desenvolupament del Programa de suport al manteniment de les activitats dels centres oberts durant el període de vacances escolars d’estiu i promoció d’actuacions que garanteixin la cobertura de necessitats bàsiques dels infants i adolescents atesos.

D'altra banda, la Corporació comarcal ha ratificat la sol•licitud d'una subvenció de 4.026 euros a l'Institut Català de les Dones per a l'elaboració del nou pla quadriennal de Polítiques de Dones del Baix Ebre. Aquest pla haurà de recollir tot un seguit de mesures, actuacions i objectius que fomentin la igualtat real entre dones i homes a la comarca.

El ple també ha aprovat la renovació del conveni anual amb l'Agència Catalana de Consum amb l'objectiu de continuar prestant des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC) del Consell Comarcal el servei d'informació i assessorament als consumidors.

En la mateixa sessió, s'ha aprovat el conveni de col•laboració a signar amb el Departament de Cultura de la Generalitat per a la transferència de 40.000 euros destinada a la gestió de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

El plenari també ha donat el vistiplau a les bases que han de regir la convocatòria del Primer Premi Fotogràfic del Consell Consultiu de la Gent Gran creat amb l'objectiu d'estimular la creativitat i difondre les activitats que la Gent Gran porta a terme per envellir d'una manera sana i activa.

Finalment, el ple del consell ha acordat adherir-se a la Marxa Som, una caminada popular que recorrerà totes les comarques del Principat de Catalunya entre aquest mes i juliol en 4 columnes que confluiran a Montserrat, seguint l’itinerari de la ruta de senderisme cultural 'El Camí'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada