dimarts, 15 de setembre del 2020

El PSC demana al Ple de Tortosa que centri les seves prioritats en donar resposta als ciutadans i ciutadanes

Enric Roig, portaveu socialista va recordar al Ple municipal que “enmig d’una situació com la que patim a Espanya amb una triple emergència sanitària, social, i econòmica no hem de desviar les prioritats a debats superflus sinó centrar-nos en el dia a dida de la ciutadania” 

El PSC de Tortosa ha enfocat el darrer ple municipal en defensar prioritzar les necessitats dels i de les ciutadanes davant qualsevol altre qüestió. Tal com ha explicat el primer tinent d’Alcalde i portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig, “enmig d’una situació com la que patim a Espanya amb una triple emergència sanitària, social, i econòmica no hem de desviar el nostre treball i objectius diaris a debats que en cap cas són cabdals pel dia a dia de la nostra ciutadania, per la qual ara més que mai hem d’actuar units”. En aquest sentit, Roig va transmetre l’escalf als i les afectades per la COVID19 i va agrair especialment als serveis essencials i als i les professionals de la salut i cossos i forces de seguretat i emergències la seva tasca. 

En quant a les mocions presentades, davant de la proposta de presidència per la suficiència dels ens locals, el grup del PSC va votar en contra. Primer perquè tal com va recordar Roig “és un acord voluntari que a apel·la a la solidaritat i que busca beneficiar els municipis, estant en tot moment al costat dels ajuntaments. No hi cap aquí ni enlloc el Madrid ens roba que tant els hi agrada”, tot i això el valorem amb termes de prudència. En aquest sentit des del PSC valorem l’anunci del Ministeri d’Hisenda de noves mesures davant de l’actual situació que preveuen permetre, entre altres, la suspensió de la regla de la despesa o utilitzar el superàvit de 2019 aquest any. 

Al Ple també es va aprovar, amb els nostres vots a favor, la modificació puntual corresponent a l’àmbit del polígon Nova estació que permetrà la ubicació d’una nova iniciativa privada, amb la que “s’està afavorint la recuperació econòmica permetent un dels nostres objectiu: la implantació de noves empreses que tanta falta fan a la nostra ciutat” ha recordat Roig. A més, dins aquesta àrea, es va votar a favor de la moció per l’habitatge digne tot recordant a ERC que “des d’aquesta regidoria ja treballem per la implantació de polítiques actives que fomentin un habitatge digne i assequible, com ara col·laborant amb l’Agència de l’Habitatge, l’impuls de l’Oficina Local d’Habitatge, amb la redacció d’un inventari d’edificis en mal estat, engrandint la borsa d’habitatge social, la rehabilitació de pisos de propietat municipal per casos d’emergències, l’increment dels ajuts a la rehabilitació, el rescabalament dels solars d’immobles objecte d’execucions subsidiàries o doblant els ajuts per emergències socials que inclouen el lloguer social.” Roig també va respondre a la CUP recordant que “sí cal el diàleg amb les entitats bancàries, propietàries de 178 pisos desocupats a Tortosa”. Finalment, Roig ha demanat a Faura la col·laboració de Consell Comarcal del Baix Ebre en tant en quant Tortosa forma part de la comarca i l’ens també té competències en matèria d’habitatge. 

El Ple va aprovar també la modificació pressupostària corresponent a la regidoria de Cultura. D’una banda 9.000,00 € destinats als premis del festival d’intervencions efímeres “A Cel Obert”, que aquest any s’ha hagut de replantejar, i d’altra 6.500,00 € per a que la Banda Municipal de Música pugui adquirir nous instruments amb l’import destinat als concerts i altres actuacions que no s’han pogut dur a terme degut a la pandèmia. “D’aquesta manera des del govern municipal continuem apostant per la Cultura i la creació artística tal com hem fet aquest amb la programació de #TortosaViuLEstiu” ha explicat Roig que ha recordat que “la cultura és segura i necessària”. 

A la moció d’ERC per reprovar l’actuació del govern d’Espanya en la fugida del rei emèrit Joan Carles I, el PSC va votar en contra. Tot retraient al portaveu republicà, Javier Faura, “és el moment de buscar solucions pels ciutadans i ciutadanes i no buscar confrontacions supèrflues”, ha recordat Roig, acusant a Faura de que “ERC utilitza el franquisme per tapar la decadència absoluta en que han deixat a Catalunya i la mala gestió de l’actual govern de la Generalitat”. D’altra banda a la proposta de Movem d’enretirar les plaques d’inauguració i reconeixement a l’expresident Pujol es va votar favorablement, tal i com es va fer l’any 2016. 

El grup socialista va defensar la bona gestió que el govern de Pedro Sánchez ha fet de la pandèmia, gràcies a la qual hem pogut gestionar aquesta crisi “sense deixar a ningú enrere” tal com va recordar Roig. Per últim el PSC va recordar que en aquests moments toca estar units i unides “nosaltres no hem presentat cap moció demanant reprovar les conselleries de Salut, Educació i Serveis Socials de la Generalitat per la nefasta gestió que han fet de l’emergència del COVID. Nosaltres no volem la confrontació, volem treballar pels tortosins i tortosines”. 

Pel que fa a la resta de mocions el grup municipal del PSC va votar a favor de les propostes d’adhesió a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública; a favor de la proposta de Ciutadans pel manteniment del clavegueram i els embornals i en contra de la moció, també de ciutadans, per garantir la minimització dels contagis per COVID19 a l’espai públic, entenent que contemplava accions que ara per ara són impracticables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada