dijous, 21 de gener del 2021

La font de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa serà traslladada al parc municipal Teodor Gonzalez

Els treballs de desmuntatge està previst que comencen en pocs dies

La font central de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa es traslladarà al parc Teodor Gonzalez. El projecte d'ampliació de la zona de vianants al voltant de l'edifici consistorial ja preveia la retirada d'este element i la seua ubicació en un altre espai de la ciutat. La instal·lació de la font al nou emplaçament permetrà continuar els treballs de millora al parc, que inclouen la remodelació d'alguns parterres i el replantament d'espècies d'arbrat, i que serviran per potenciar este espai verd de referència a la ciutat. Recentment ja s'han dut a terme altres actuacions de millora a l'entorn del parc Teodor Gonzalez, com les fetes al Llac Vell o al llac situat a tocar del passeig de les bicicletes, entre d'altres.

Les obres als carrers de l'entorn de l'ajuntament van començar al principi del desembre pels carrers Lluís Millet i la travessia de Santa Teresa. Des de fa uns dies, les màquines estan actuant també als carrers de Pescadors i Manuel Vilà i està previst que a continuació seguisquen ja a tot l'àmbit de la plaça. Això comportarà el desmuntatge de la font circular, una operació que començarà d'aquí a pocs dies.

La font va ser construïda al 1955, dins del projecte urbanístic dissenyat per Regiones Devastadas durant la reconstrucció de la ciutat. Inicialment, la font incorporava dos jardins laterals en forma de mitja lluna, adjacents a l'element central. Posteriorment es va modificar la plaça i es va mantindre només la font principal.


Ara, la remodelació de la plaça permetrà disposar d'un espai diàfan, a un sol nivell eliminant les barreres arquitectòniques existents, que serà d'ús exclusiu per als vianants. D'esta manera, este punt refermarà la seua característica com a espai de trobada de la ciutadania i al mateix temps permetrà utilitzar la plaça per a tot tipus d'activitats amb unes condicions més favorables. El projecte també manté la presència de l'aigua amb la instal·lació d'uns brolladors, i inclou la plantació d'arbrat i la ubicació de mobiliari urbà.

Al mateix temps, el paviment que s'hi instal·larà inclourà elements que permetran recordar la disposició dels habitatges que conformaven l'antic barri de Pescadors, assolat en gran part durant els bombardejos de la Guerra Civil.

El projecte se centra en un total de sis carrers, a més de la plaça d'Espanya: el carrer Manuel Vilà, el carrer de Pescadors, la travessia de Santa Teresa, el carrer Lluís Millet, l'allargament del carrer de vianants de Na Perona al tram de la plaça Emili Sanz, i el carrer d'Enric Bayerri. A més a més, també actuarà als dos passatges de vianants que connecten la plaça de l'ajuntament amb l'avinguda de la Generalitat i construirà una rampa que connectarà la travessia de Santa Teresa amb el carrer de Sant Blai, eliminant la barrera arquitectònica que existia en este punt. En total, una superfície de 3.673 metres quadrats que passaran a ser d'ús prioritari per a vianants. Les obres estan sent exectuades per l'empresa Romà Infraestructures i Serveis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada