diumenge, 29 de maig del 2022

Fons Next Generation, una nova oportunitat per a Tortosa

 El procés de regeneració social, econòmica i urbana que s’està duent a terme a la nostra ciutat està situant Tortosa en el lloc que li pertoca, com a ciutat de primer ordre, gràcies a aprofitar les oportunitats que s’estan presentant i que Tortosa no ha de deixar perdre.

Els Fons Next Generation són una oportunitat que Tortosa no desaprofita. La ciutat ha obtingut més d’1,5 M€, adjudicats per la Secretaria General de Transports i Mobilitat del Govern d’Espanya, destinats a treballar per fer de Tortosa una ciutat amable, verda, agradable i urbanísticament sostenible gràcies a la implantació de zones de baixes emissions i a la transformació digital i sostenible del transport urbà.

Les actuacions incloses són la urbanització, reforma i millora de la plaça d’Espanya i el seu entorn; l’adequació i reposició de les voreres dels carrers Mn. Manyà i Sebastià Juan Arbó al Temple; la remodelació i millora del carrer Cervantes; la digitalització i modernització de la xarxa semafòrica; i la remodelació del carrer Barcelona, al barri de Sant Llàtzer, amb millores per solucionar la inundabilitat que afecten aquest vial. Algunes d’estes accions ja s’han dut a terme o s’estan fent, i en breu es procedirà a la licitació de les obres del carrer Barcelona, tot i la manca de suport dels grups d’ERC, Movem Tortosa i la CUP, que posen en perill la recepció d’1,5 M€.

Pel que fa a equipaments municipals, s’han atorgat al voltant de 100.000 € a la digitalització i millora tecnològica de l’equipament del Teatre Auditori Felip Pedrell. A la vegada s’han sol·licitat ajuts per a la millora de diversos edificis municipals, entre ells, el Teatre Auditori Felip Pedrell, per millorar l’eficiència energètica, i també projectes turístics, patrimonials i culturals pensats per crear i potenciar els actius de la ciutat de cara a atraure nous visitants; i, així mateix, un ambiciós projecte específic per tal que el barri de Sant Llàtzer pugui solucionar els problemes d’inundabilitat causats per episodis de fortes pluges a conseqüència del canvi climàtic.

Tortosa ja està treballant en la redacció del Pla Local d’Habitatge amb el qual, a partir de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge a Tortosa, es definiran les estratègies i propostes a desenvolupar per garantir el dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne amb condicions assequibles. Per aquesta raó, s’està treballant en la sol·licitud de diferents programes d’ajuts procedents dels fons Next Generation: ajuts per a les rehabilitacions de barri; ajuts per a la rehabilitació d’edificis; ajuts per a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges; ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per rehabilitació i redacció de projectes; i ajuts per a la construcció d’habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients.

En el tema de l’habitatge és bàsica la col·laboració publicoprivada, per això estos ajuts han de servir per impulsar la rehabilitació dels edificis, per tal de millorar la imatge i el parc d’habitatges de la ciutat i contribuir a la millora de l’eficiència energètica per una Tortosa més verda, agradable i sostenible i amb la millora de les condicions de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Els Fons Next Generation són, sens dubte, una oportunitat que Tortosa està aprofitant per continuar treballant en un veritable projecte de ciutat que ens en faci sentir orgullosos i que faci de Tortosa una ciutat de primera.

Publicat el 27 de maig de 2022 a setmanarilebre.cat

https://setmanarilebre.cat/fons-next-generation-una-nova-oportunitat-per-a-tortosa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada