dimarts, 13 de setembre del 2022

L'Ajuntament de Tortosa destina els recursos per a l'adquisició dels terrenys per a la nova pista d'atletisme

El consistori també afegeix 1 M€ als ja previstos al pressupost per a continuar els treballs de millora de la via pública, camins i equipaments municipals

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat una modificació pressupostària de 1.175.727 euros que permetran ampliar les partides existents al pressupost municipal destinades a actuacions a la via pública, millora de camins i equipaments.


D'este total se'n destinen 163.822 euros a suplementar la partida corresponent a l'adquisició de béns immobles. L'objectiu és disposar dels recursos econòmics suficients per a poder adquirir els terrenys en els quals l'Ajuntament construirà la nova pista d'atletisme, que se situen a tocar de les instal·lacions del WIN Jesús i del pavelló poliesportiu. Amb esta dotació es podrà fer front a l'import fixat pel jurat d'expropiació, que valora en 475.624, 31 euros la part més gran dels terrenys. A això cal afegir l'adquisició d'una altra parcel·la, per valor de 41.969,17 euros. D'esta manera, l'Ajuntament ja podrà continuar el procediment pel qual adquirirà els terrenys de la nova pista d'atletisme, amb un cost de 517.593,48 euros.

A la mateixa modificació pressupostària també s'inclouen més recursos als inclosos al pressupost municipal per a l'actuació continuada de millora a la via pública: la major part, 425.000 euros, es destinen a inversions de reposició d'infraestructures com ara voreres o asfaltatge. També es destinen 225.000 euros a la millora de camins municipals. 125.000 euros s'inverteixen en la millora d'equipaments municipals. 75.000 euros, a millora de l'enllumenat públic, 20.000 euros a mobiliari urbà i 26.905 euros a adquisició d'equipaments informàtics. També es destinen 75.000 euros més per a millores de parcs i jardins, com ara la plantació de més arbrat a la ciutat, i 40.000 euros per a l'execució de millores de les instal·lacions del servei d'escorxador municipal.

L'Ajuntament destina estos recursos econòmics a suplementar les partides existents, després que haja obtingut finançament dels fons Next Generation per a algunes actuacions a la ciutat. D'esta manera pot alliberar més d'un milió d'euros que el pressupost municipal destinava a execucions com les fetes a la plaça de l'Ajuntament, el carrer Cervantes i l'àmbit de Vora Parc, que ara s'utilitzaran en més actuacions al conjunt del municipi.

L'aprovació d'esta modificació pressupostària s'ha dut a terme en el ple ordinari de setembre. La sessió també ha debatut cinc mocions presentades pels grups polítics. Quatre han quedat rebutjades per falta dels suports necessaris (les dos de Ciutadans, per a un pla director de manteniment de les instal·lacions municipals, i per a un pla per a crear barris nets, inclusius i saludables; la de Movem, per a estudiar millores a la policia de barri, i la de la CUP, per a la defensa del dret a l'avortament). Pel que fa a la restant, presentada conjuntament pels grups de CUP, ERC i Movem en rebuig a l'anunci amb la imatge del monument franquista al programa de festes, s'ha aprovat parcialment amb el vota a favor dels punts 1, 4, 5 i 6, i han quedat rebutjats els punts 2 i 3.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada