dilluns, 5 de setembre del 2022

‘L’Esquerra que governa: Tortosa per treballar’

 Per a que una ciutat sigui pròspera ha de donar oportunitats de feina a totes i tots aquells que viuen en ella. Esta afirmació segurament és una obvietat, però no per això l’hem d’oblidar. És més, nosaltres, els i les socialistes, no ens cansem de repetir-la. Per poder viure en dignitat, per justícia social, necessitem llocs de treball, i llocs de treball dignes.

És per això que el desenvolupament econòmic, la industrialització, i conseqüentment, la creació d’ocupació, és un dels eixos centrals de les polítiques socialistes, i per això estem fent tots els esforços possibles per fer-lo realitat. A Tortosa, una de les nostres prioritats és crear una ciutat per treballar, i per això és bàsica la implantació industrial que doni lloc a la creació d’ocupació.

Per al creixement econòmic i social de Tortosa necessitem indústria. Esta indústria aporta a la ciutat ocupació, i ocupació de qualitat. Amb l’esquerra que governa, la ciutat està recuperant pes industrial. Ho hem vist amb la implantació d’empreses com Florette i ho hem vist amb l’esquerra que governa, ja que hem aconseguit portar indústries com Kronospan, que donarà feina directa a 187 persones i uns 1.500 llocs de treball indirectes, amb una inversió per damunt dels 400 milions d’euros, que supera amb escreix els 200 milions d’euros inicials i amb la previsió d’una segona línia de producció. 

Des del govern municipal estem treballant amb l’Incasòl pel desenvolupament de la segona fase del Polígon Catalunya Sud, així com de la seva ampliació, que donarà lloc a la creació de més sòl industrial per tal d’acollir futures empreses i indústries, gràcies a l’excepcional enclavament de Tortosa dintre del Corredor del Mediterrani.

I no oblidem que, gràcies al govern de progrés de Pedro Sánchez, s’ha adjudicat l’ample europeu de via en el tram entre Castelló i Vandellòs, que inclou Tortosa en un punt clau del Corredor del Mediterrani d’alta velocitat, així com projectes de millora en l’essencial i important enclavament ferroviari de Tortosa-l’Aldea -Amposta, que farà de la ciutat un punt clau de cara al comerç per tren en l’àmbit europeu.

Pel que fa a les dades d’ocupació, gràcies a les polítiques del govern d’esquerres, estem passant per un dels millors moments, amb un descens continuat de l’atur i amb dades que no es veien des del 2008, abans de la crisi que tant ens va colpir. A Tortosa portem més de catorze mesos seguits millorant les dades. Esta és la línia que cal seguir.

I sobretot, necessitem que els nostres joves tinguin una oportunitat de futur a la ciutat. No ens podem permetre perdre població i talent. Els hem de poder oferir oportunitats d’estudis i treball, per a que ells siguin també motor de creixement.

Tortosa, com la gran ciutat patrimonial del sud de Catalunya, està aprofitant els seus actius i la seva potencialitat a l’hora de treballar per la creació de riquesa i d’ocupació. I així s’ha vist en temes que van més enllà de la industrialització. Apostem pel Patrimoni i la Cultura com a clars generadors de llocs de treball, i així s’ha vist amb Tortosa Capital de la Cultura Catalana, que ha estat una important eina per a la reactivació econòmica de la ciutat gràcies a les seves activitats i a la creació de nous esdeveniments. 

Els i les socialistes continuem treballant per la creació d’ocupació, i per la industrialització, perquè quan creem ocupació reequilibrem la ciutat socialment i contribuïm al creixement econòmic i a millorar l’estat del benestar, per a que cap tortosí ni tortosina es quedin fora. L’Esquerra que governa creiem fermament en les possibilitats i capacitats de creació d’ocupació del nostre territori i en una Tortosa per treballar!  

*ENRIC ROIG és primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Urbanisme, Habitatge i Patrimoni de Tortosa.

Publicat a marfanta.com

https://www.marfanta.com/2022/09/04/lesquerra-que-governa-tortosa-per-treballar-per-enric-roig/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada