dimecres, 9 de setembre del 2015

El PSC de Tortosa vol que l’Ajuntament s’adhereixi a la Plataforma d’Ajuntaments per l’Habitatge Digne

A més de defensar el dret a l’habitatge, els socialistes presenten dues mocions més en defensa del dret a l’atenció i dels drets humans


El regidor del PSC Enric Roig ha començat la roda de premsa lamentant l’accident ocorregut avui a la N-340 al terme municipal del Perelló a escassos quilòmetres del que es va produir dilluns i ha insistit en que cal treballar conjuntament per evitar aquests incidents amb el nou traça de l’A-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i La Jana, denunciant la manca de negociació per part dels dirigents territorials de CiU i de l’alcalde de Tortosa.

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa presentarà una moció per al proper ple de setembre en què aposta novament per la defensa del dret a l’habitatge. El portaveu Enric Roig ha exposat que “l'accés a l'habitatge és un dret constitucional i una necessitat bàsica per poder desenvolupar una vida digna i els socialistes sempre ens hem preocupat pels desnonaments i pel dret a un habitatge digne. En aquest sentit el Grup Municipal del PSC ja hem presentat diverses mocions, entre altres, demanant el compromís del govern per endegar mesures municipals, amb l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge, i per això en presentem aquesta”.

L’Ajuntament de Terrassa, en aquesta lluita pel dret bàsic de les persones a l’habitatge, ha apostat per crear una plataforma de municipis en defensa de l’habitatge digne i contra la pobresa energètica, per sumar forces i aconseguir que la realitat canviï. Per aquest motiu ha convidat a 104 municipis de tot l’Estat a una trobada, a finals de setembre, per a la seva creació i per tal d’assentar les seves bases, objectius i línies d’actuació.

Per aquest motiu el grup municipal del PSC presenta una moció demanant que l’Ajuntament de Tortosa s’adhereixi a aquesta Plataforma manifestant la seva voluntat de participar-hi activament per poder aconseguir canvis en les polítiques de dret a un habitatge digne. “Creiem que és una proposta molt justificada donat que l’Ajuntament de Terrassa, i dintre del context de les bones pràctiques municipals, és pioner en la lluita pel dret a l’habitatge digne i ha aconseguit guanyar la primera sentència judicial al respecte” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig, qui a més ha recordat que el PSC ja ha presentat altres mocions reprovant a l’equip de govern l’incompliments dels acords aprovats al Ple en `temes d’habitatge digne i pobresa energètica.

Un altre dret de les persones és el de rebre una atenció domiciliària digna, especialment aquelles que tenen dificultats d'integració social o manca d'autonomia personal, i el Servei d'Ajut a Domicili (SAD) comprèn les activitats promogudes per l’Ajuntament de Tortosa per ajudar a aquestes persones. El 5 de març de 2012 es van aprovar les clàusules de la licitació del contracte del SAD i el 4 d’abril es va suspendre el procediment per haver-se presentat al·legacions. El grup municipal socialista va presentar una moció el 2 de juny de 2014 que es va aprovar en el Ple i que donava 4 mesos al govern per licitar de nou el contracte. “Ha passat més d’un any des de l’aprovació de la moció presentada i a data d’avui no tenim coneixement que s’hagin resolt les al·legacions presentades ni que s’hagi procedit amb la licitació del contracte, per tant no sabem com s’està gestionant el servei i com es liquiden les factures que genera. Això evidencia novament la nefasta gestió del govern de CiU en temes contractuals, tal i com ha passat amb les piscines, la zona blava, l’enllumenat, la neteja, etc. ” ha reblat Roig.

Per aquest motiu la moció presentada demana al govern que procedeixi de manera immediata a fer efectiu el compliment de els acords no complerts que contenia la moció aprovada en data de 2 de juny de 2014 i a licitar el contracte del Servei d’Ajut a Domicili d’acord amb la realitat i necessitats actuals al municipi de Tortosa.

La tercera de les mocions presentades és arrel del drama humanitari que suposa l’èxode de refugiats de Síria cap a la Unió Europea i proposa que Tortosa se sumi a la xarxa de municipis – refugi i doni suport a les iniciatives que es dugui a terme al respecte. 

Per a Roig “la deixadesa i la inacció de governs i institucions europees agreuja més la situació i la seva resposta és reprovable i xoca amb la Declaració Universal de Drets Humans, o la Convenció de Ginebra. En particular, l'actitud del Govern espanyol ha estat vergonyosa i mostra la seva insensibilitat cap a la situació d’auxili cap aquestes persones i cal que actuem ja”. Davant de la pregunta sobre el fet de que l’Ajuntament de Tortosa obrirà una oficina d’atenció al refugiat ha manifestat que “estem novament davant una cortina de fum donat que desconeixem el funcionament i el finançament d’aquesta oficina i pensem que, una vegada més, el govern de CiU vol dir que ja estan fent alguna cosa al respecte”; quan fa quatre dies l’alcalde, en una entrevista a Ràdio Tortosa, no va dir res al respecte i va fer declaracions en una línia oposada.

Finalment els socialistes presentaran una moció en què demanen el suport a la nova proposta de cabals que la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre va aprovar el 25 de juny passat. Els socialistes creuen que un acord de ple de la corporació municipal, donarà més força en la reclamació al govern de l’Estat i més després del vot en contra de quatre de les nou comunitats autònomes afectades el passat 3 de setembre davant el Consell de l’Aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada