dimecres, 16 de setembre del 2015

El Servei d’Ajut a Domicili de Tortosa continua sense contracte

El ple aprova la moció socialista perquè l’Ajuntament s’adhereixi a la plataforma per l’habitatge digne i contra la pobresa energètica

Amb perplexitat i incredulitat es va rebre ahir per part del grup Socialista el rebuig de CiU, amb el suport d’ERC, perquè es liciti ja el contracte del Servei d’Ajut a Domicili (SAD). “Continuem amb irregularitats contractuals com són aquest cas, el de les piscines, el de la zona blava, el dels aparcaments”, va lamentar el portaveu socialista, Enric Roig, que va denunciar: “No trobem explicacions al fet que avui, quinze mesos després de l’acord pres pel ple, el govern de CiU, amb la complicitat d’ERC, no hagi resolt les al·legacions presentades i no s’hagi adjudicat i posat en marxa el contracte”.

La moció que instava al govern a resoldre aquesta situació es va aprovar el 2 de juny de 2014. A banda de l’anomalia en la prestació del servei, els socialistes també qüestionen que no hi hagi cap eina que controli el compliment dels acords del ple.

La moció que sí que va prosperar és la proposta dels socialistes per adherir-se a Plataforma d'Ajuntaments per l'habitatge digne i contra la pobresa energètica. Roig va exposar la iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa per crear aquesta plataforma en què ha convidat 104 municipis de l’Estat entre els quals hi ha Tortosa. “Creiem que l’habitatge és un dret bàsic de les persones que contribueix a la integració social i a la qualitat de vida i pensem que des del municipalisme es poden provocar grans canvis”.

També va prosperar la moció de suport a la proposta de cabals ecològics del tram final del riu i el Delta aprovada per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. “Tot i que ja havia rebut el vistiplau de la junta de govern, creiem que calia que hi hagués una posició clara i contundent del ple per reforçar la nostra posició davant el govern espanyol”, va recalcar l'edil socialista.

El ple de Tortosa, finalment, va aprovar ahir per unanimitat moció, signada per tots els grups, per donar acollida a població refugiada víctima de conflictes armats. “No podem continuar contemplant aquest drama amb la indiferència i la passivitat actuals i per això cal emprendre ja accions al respecte”, va assenyalar Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada