dijous, 3 de desembre del 2015

El PSC lamenta l’oportunitat perduda d’apropar el transport públic a la ciutadania a Tortosa

Els socialistes critiquen que el nou contracte no incorpori cap de les bonificacions que havien proposat per als col·lectius més desafavorits

El PSC de Tortosa ha lamentat avui l’oportunitat perduda a Tortosa perquè el nou contracte del transport públic apostés per bonificacions que afavorissin els col·lectius que més malament ho estan passant per culpa de la crisi i que a la vegada permetria incentivar el seu ús. El portaveu socialista, Enric Roig, ha destacat que si bé el nou contracte preveu la reducció del preu del bitllet, en cap cas incorpora cap de les propostes que els socialistes van fer de forma positiva per a joves, persones aturades, pensionistes i majors de 65 anys i persones amb discapacitats. “És una mostra més del que solen ser els plens a Tortosa, quan es rebutja una moció es diu que no se li dóna suport perquè ja ho tenen previst fer, però quan ho fan te n’adones que tot es queda a mitges, amb lleugers retocs que no faran més fàcil la vida als tortosins i tortosines”.

Roig ha recordat que el PSC havia presentat una moció reclamant abonaments reduïts i súper reduïts atenent a les necessitats dels diferents col·lectius. “El transport públic és un dret, ha de ser un servei de fàcil accés i afavorir els que menys tenen”, ha reblat. Es tracta d’una moció presentada ja el 2014, sobre la qual es va insistir en aquest any 2015, ja en el nou mandat municipal, “sense que s’hagi fet cap cas a les nostres peticions, tot i indicar que es duria a terme”.

D’altra banda, l’edil socialista ha celebrat que s’ampliï el transport al barri del Rastre, però ha advertir que el fet d’unir les línies 2 i 3 per les tardes en un sol recorregut allargarà la freqüència de pas i el resultat pot ser “tenir un servei sota mínims”. “Creiem que tot i que es redueix el cost, aquest fet anirà en detriment del servei i si bé assenyalen que allò que pretenen és ampliar l’ús del transport públic, ampliar el temps d'espera entre un comboi i un altre pot ser contraproduent”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada