dilluns, 22 de febrer del 2016

El ple del Consell expressa la seva solidaritat amb els treballadors d’Ercros, aprovant una moció socialista que l'Ajuntament de Tortosa ja va aprovar en el ple de febrer

ImatgeEl ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat una moció en què expressa la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’empresa Ercros afectats per la voluntat d'aquesta empresa de tancar les plantes situades a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. La moció també insta al Govern de la Generalitat a donar suport a les negociacions que estan duent a terme els representants sindicals del territori i els comitès d’empresa davant el risc de pèrdua de 200 llocs de treball a Ercros, de 120 a Covestro i d’uns 900 d’empreses auxiliars i proveïdors.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha reclamat al nou govern de la Generalitat que aposti per polítiques de reequilibri territorial. "A les Terres de l'Ebre tenim una manca d'industrialització absoluta i total i per això reclamem més voluntat política per acabar amb aquesta situació", ha indicat. 

En la mateixa sessió, el ple ha aprovat sol·licitar al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat una subvenció per import de 135.150 euros per desenvolupar el programa Joves per l'Ocupació, que forma joves aturats amb l'objectiu d'inserir-los en el món laboral.

D'altra banda, el ple ordinari de febrer ha aprovat les bases reguladores per a l'atorgament dels premis Solidaritat, Emprenedoria, Projecte Jove i Recerca 2016. Amb la convocatòria d'aquests premis la institució comarcal vol posar en valor un any més el treball que fan, en aquests camps, entitas i persones de la comarca.

El premi a l'Emprenedoria va destinat a reconèixer la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses ubicades al Baix Ebre per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori i a la creació de llocs de treball. El premi Solidaritat destaca aquella entitat pública o privada que hagi dut a terme durant l'any el millor projecte social o solidari al Baix Ebre. Per la seva banda, el premi Projecte Jove es convoca amb la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils endegades per persones físiques o entitats sense ànim de lucre. I, finalment, els de recerca: Premi Pare Romanyà, al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor, al treball humanístic-social-artístic, pretenen estimular el treball de recerca científic entre els alumnes dels instituts de batxillerat del Baix Ebre.

La Corporació comarcal ha aprovat també un conveni de col·laboració amb el centre associat de la UNED de Tortosa per donar suport a la iniciativa UNED Sénior, un programa d'aquesta universitat a distància que vol facilitar l'accés a la cultura i el coneixement a les persones jubilades o prejubilades.

Així mateix, el plenari ha acordat prorrogar el conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Ebre per desenvolupar durant el 2016 el Programa de Mediació per al lloguer social mitjançant la Borsa de mediació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada