dimarts, 2 de febrer del 2016

Javi López denuncia que el pla hidrològic de la Conca de l'Ebre posa en perill el Delta

Javi López denuncia que el pla hidrològic de la Conca de l'Ebre posa en perill el Delta

"El Pla Hidrològic posa en perill el Delta de l'Ebre, el seu gran i important ecosistema, i a més significa un atac socioeconòmic sobre el territori" Va denunciar ahir Javi López al Ple del Parlament d'Estrasburg. 

López critica que el Pla s'ha aprovat sense cap tipus de consens "Un pla aprovat sense diàleg ni amb les administracions catalanes i ni locals. Un plan que no ha tingut en compte la participació ciutadana ni la opinió de la Plataforma en Defensa de l'Ebre" 

Denunciem també que el Pla de Conca incompleix les directives europees pel que fa a la qualitat de l'aigua, una de les qüestions essencials de la directiva marc de l'aigua i també pel que fa a la protecció d' hàbitats i aus, essent el delta de l'Ebre un enclavament fonamental en els moviments migratoris de les aus europees. Així ho hem preguntat a la Comissió Europea aquesta setmana.

I ho denunciem perquè aquest pla ha tingut el rebuig de 4 de les 9 CCAA que rega el riu Ebre (Catalunya, País Basc, Navarra i País Valencià).

Estan previstes mobilitzacions el diumenge 7 de febrer convocades per la Plataforma en defensa de l'Ebre i una delegació de 25 diputats de la Comissió de Peticions realitzaran una visita oficial al Delta, amb l'objectiu d'investigar de primera ma la situació del Delta. "Continuarem defensant l'Ebre allà on ens calgui" ha conclòs López.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada