divendres, 4 d’agost del 2017

El PSC reafirma que el pendent del Pont de l'Estat de Tortosa no compleix la normativa d'accessibilitat

Els socialistes contradiuen la versió oficial del consistori i demostren, in situ, que la inclinació supera el 8% màxim permés

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig assegura que “la pendent de la rampa resultant de la reforma del pont de l’Estat és del 9,40% i per tant supera el màxim del 8% permès pel Codi d’Accessibilitat de Catalunya”. Roig ha volgut refutar així les declaracions de l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, en les que remarcava que esta rampa compleix amb les condicions d’accessibilitat que estableix la normativa.

Roig ha comprovat in situ, tal com mostra en un vídeo penjat a youtube, les característiques tècniques de la pujada del Pont de l'Estat. Segons exposa, "la rampa salva una distància de 63,18 cm, superant tres vegades el màxim de 20 cm permès per la normativa sense que hi hagin replans intermedis, ni passamans". A més, recorda, que segon el Codi d’Accessibilitat els passamans han d’estar als dos costats i que han d’estar a una alçada d’entre 0,90 i 0,95 amb disseny anatòmic que permeta adaptar la mà amb una secció equivalent a un tub rodó de 3 a 5 cm de diàmetre. "Ara no hi ha ni a un costat ja que la nova barana no és anatòmica” ha manifestat Roig.

El portaveu dels socialistes també ha tornat a mostrar els plànols del projecte, on “tal i com es pot veure no hi ha cap segell de visat ni del Col·legi d’Arquitectes ni de cap Col·legi d’Enginyers, sinó únicament de les aprovacions inicial i definitiva per part de la Junta de Govern Local, contràriament al que ha dit l’alcalde quan ha declarat que el projecte està visat per diferents col·legis professionals”.

Roig, parafrasejant Bel, ha dit que “si tingués “vergonya política”, l'alcalde reconeixeria "les errades del govern, la mala gestió de l’obra i la deficient execució d’esta innecessària reforma del pont i acceptaria que no dóna compliment a la normativa i per tant no és un pont accessible per a totes i tots”.

Els socialistes consideren que estos són uns "fets molt greus", que "demostren novament la manca de credibilitat i el desgavell del govern de Bel i de la desapareguda Regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, que res ha dit al respecte" i exigeixen que algú assumisca les "seues responsabilitats".

Publicat el divendres 4 d'agost de 2017 a aguaita.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada