divendres, 4 d’agost del 2017

El PSC Tortosa reitera que el pont de l’Estat no és accessible


El portaveu del PSC a Tortosa, Enric Roig, ha contestat les declaracions de l’alcalde, Ferran Bel, en les que remarcava que la nova rampa del pont de l’Estat compleix amb les condicions d’accessibilitat que estableix la normativa. “El pendent de la rampa resultant de la reforma del pont de l’Estat és del 9,40% i per tant supera el màxim del 8% permès pel Codi d’Accessibilitat de Catalunya”, ha remarcat Roig.

“Així mateix, la rampa salva una distància de 63,18 cm, superant tres vegades el màxim de 20 m permès per la normativa sense que hi hagi replans intermedis, ni passamans. Recordem que el Codi d’Accessibilitat marca que han d’haver-hi als dos costats i que han d’estar a una alçada d’entre 0,90 i 0,95 amb disseny anatòmic que permeti adaptar la mà amb una secció equivalent a un tub rodó de 3 a 5 cm de diàmetre. Ara no hi ha ni a un costat, ja que la nova barana no és anatòmica” ha manifestat Roig

El socialista ha gravat un vídeo on demostra ‘in situ’ aquestes irregularitats segons les mesures preses sobre el terreny i que serveix per reafirmar les declaracions efectuades la setmana passada pel seu grup municipal i per rebatre, segons Roig “les respostes de Bel”.

Roig també ha tornat a mostrar els plànols del projecte, dels que s’adjunta còpia, on, “tal com es pot veure no hi ha cap segell de visat ni del Col·legi d’Arquitectes ni de cap Col·legi d’Enginyers, sinó únicament de les aprovacions inicial i definitiva per part de la Junta de Govern Local, contràriament al que ha dit l’alcalde quan ha declarat que el projecte està visat per diferents col·legis professionals”.

Roig, ha subratllat que “si tingués “vergonya política, el Sr. Bel reconeixeria les errades del govern, la mala gestió de l’obra i la deficient execució d’aquesta innecessària reforma del pont i acceptaria que no dóna compliment a la normativa i per tant no és un pont accessible per a totes i tots.”

Publicat el divendres 4 d'agost de 2017 a imaginaradio.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada