dimarts, 2 d’abril del 2019

Una aposta ferma per l’ocupació i la reactivació econòmica

Ens trobem a les portes de tres convocatòries electorals. Unes eleccions generals per al proper 28 d’abril i unes eleccions europees i municipals el proper 26 de maig. 

Totes elles són importants i en totes elles, amb major o menor mesura, decidim quina és l’aposta de futur que fem per a la nostra societat, quines són les polítiques que volem i quines són les nostres prioritats. De les decisions que prenguem a les urnes en depèn el nostre futur. 

I, si parlem de Tortosa, l’anàlisi que en fem els socialistes és que necessitem un revulsiu per canviar el rumb. A Tortosa li fan falta oportunitats per a aturar la fugida de població que patim des de fa temps. I això és constatable amb xifres. Ha baixat l’atur però també ha augmentat el nombre de persones que han marxat de la ciutat. I tot això està relacionat. No ens podem fer trampes al solitari i, per tant, hem d’abordar la situació assumint que això és així i que cal fer alguna cosa. 

Segurament en aquest anàlisi podem coincidir alguns partits polítics que concorrerem a les properes eleccions municipals i segurament tots, en major o menor mesura, en parlarem als nostres programes electorals. 

I això és bo, sempre i quan es faci amb rigor, fugint de demagògia i fent propostes possibilistes. Perquè amb la feina no podem jugar. Són moltes les famílies, els treballadors i treballadores que han patit i pateixen la xacra de l’atur, amb totes les conseqüències doloroses que això comporta, econòmiques, socials, personals i familiars. 

La crisi econòmica, el procés de desindustrialització que patim a la nostra ciutat i arreu de les Terres de L’Ebre, amb una “despoblació industrial“ que va començar cap a l’any 2008, i que ha deixat la ciutat i el territori sense algunes indústries emblemàtiques que donaven feina a molta gent i salaris que avui dia més d’un enyora, han fet que en conseqüència el comerç i en general el sector serveis se’n vegin perjudicats. També com hem vist darrerament el sector primari, amb la crisi dels cítrics, ha baixat en vendes i els preus que es paguen pel producte moltes vegades no compensen tota la feina de mantenir una explotació citrícola. 

En resum, necessitem un revulsiu per donar la volta a aquesta situació, i hem de posar fil a l’agulla en allò que com he dit al començament sigui possible en els moments actuals. 

Tortosa es troba situada geogràficament en un punt estratègic, cruïlla entre l’Aragó, el país Valencià i Catalunya. 

Les Terres de l’Ebre som un territori productor d’energia, tenim aigua i tenim sòl industrial. Amb la implantació que es va fer del Catalunya Sud, un polígon amb 136 hectàrees a cavall entre Tortosa i l’Aldea que va ser realitat cap a l’any 2007. 

Però amb això no en tenim prou. Hem de treballar en noves dotacions d’energia i de millora de les connexions de transport per poder tenir-lo preparat per a la implantació de noves indústries. 

És cert que s’han fet actuacions per portar a peu de parcel·la aigua i gas però les indústries necessiten d’atencions personalitzades quan a quantitat de dotació energètica per poder funcionar, i els hi hem de poder facilitar. 

L’acabament de l’A7 i la millora dels serveis ferroviaris són qüestions irrenunciables. 

S’ha d’impulsar la indústria agroalimentària, amb la creació de clústers industrials. Tenim la matèria prima (olives, taronges, mandarina, mel… ). L’hem de dotar de personalitat per fer-la més competitiva. Hem de potenciar la seua singularitat i per tant la seua qualitat. 

En aquest sentit, els socialistes de Tortosa portem molt de temps posant damunt la taula propostes per fer realitat esta reactivació econòmica que ha d’anar acompanyada de la implantació de noves empreses, la reducció de l’atur i la generació de salaris de qualitat. 

Aquest és el nostre principal objectiu i aquesta és la preocupació principal del nostre candidat, Enric Roig, que no es cansa de repetir que no podem seguir “renunciant” a tot. Renunciant a la creació de llocs de treball, a un nou Hospital, al tercer pont, a que els nostres joves continuïn vivint a la nostra ciutat… i com aquestes, tantes i tantes coses. 

Una preocupació que ha estat i és l’eix vertebrador del seu programa electoral. Un programa electoral sorgit del Llibre Roig de Tortosa, mitjançant el qual els tortosins i tortosines han anat fent-nos arribar les seues propostes per fer una ciutat millor. 

I per què això sigui una realitat és important tenir una visió de treball global i transversal, en tots els àmbits, econòmic, industrial, ocupació, turisme, estudis universitaris, comerç, patrimoni de la ciutat i manteniment de l’espai públic. 

En aquest sentit Enric ho té molt clar, no podem renunciar a res i hem d’abordar tots els àmbits per què tots estan relacionats entre si. S’ha de tenir un projecte de futur i un projecte de ciutat. La ciutat que Enric dibuixa en el seu Llibre Roig, una ciutat de progrés, inclusiva, amable, acollidora i diversa, on la gent hi pugui viure amb qualitat de vida, els joves i el seu talent es queden a la ciutat, on els estudis universitaris siguin alguna cosa més que una font de coneixement i puguin revertir en oportunitats d’ocupació i creació de llocs de treball, on el comerç estigui viu i Tortosa torni a ser el centre comercial de les Terres de l’Ebre. 

Per això, el projecte d’Enric Roig està basat principalment en l’ocupació I la reactivació econòmica, que ens permeti tenir una ciutat per treballar, una ciutat per avançar, una ciutat per viure i una ciutat per gaudir. 

Aquesta és la ciutat del futur que mereixem els tortosins i les tortosines. 

Aquesta és la ciutat que Enric dibuixa al seu Llibre Roig. 


Dolors Bel Guerrero 
Regidora del Grup Municipal del PSC 
a l’Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada