divendres, 26 d’abril del 2019

Transformar les Terres de l’Ebre aprofitant les possibilitats i els avantatges del territori

Els socialistes volen recuperar l’ordre, l’estabilitat i el progrés econòmic a través de polítiques territorials basades en la negociació

El primer secretari del PSC al Parlament de Catalunya, Miquel Iceta; i Hugo Moran, secretari d’Estat del departament de Medi Ambient, han visitat les Terres de l’Ebre amb el compromís de potenciar el creixement econòmic territorial i recuperar l’ordre i l’estabilitat.

Iceta i Morán arribaven a la capital del Baix Ebre, cap a les 10 del matí, on eren rebuts pels principals representants socialistes de les nostres comarques; Manel de la Vega, primer secretari del PSC; Dolors Bel, candidata al Congrés; Enric Roig, candidat a l'alcaldia de Tortosa; Rosa Anglès, candidata a l’alcaldia de La Ràpita; i Francesc Miró, candidat a l’alcaldia d’Amposta, entre d’altres.

Cap a les 11.00 hores es reunien amb el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Maria Chavarria, on s’han posat sobre la taula algunes de les propostes que “han de transformar les Terres de l’Ebre, en un conjunt d’oportunitats i reptes”. Infraestructures, turisme, comunicació i noves tecnologies, la reconversió energètica, i el Pla hidrològic de la Conca de l’Ebre han estat els principals temes de diàleg durant aproximadament una hora. Seguidament, els liders polítics invitats, han passat a signar el llibre d'honor. 

Miquel Iceta i Hugo Moran atenien als mitjans de comunicació cap a les 12.30 hores, on assenyalaven el seu compromís per treballar pel territori. “El fenomen de la despoblació no permet beneficiar-se dels avantatges del territori,” assenyalava Iceta.

Pel que fa a polítiques mediambientals, Moran ha parlat sobre redefinir polítiques de transició energètica i clima a través d’un disseny estratègic i amb recursos que no tenen altres territoris. El secretari d’Estat de Medi Ambient ha destacat la seva clara aposta per continuar treballant amb el Pla de Conca. “El govern ha posat en marxa un procés de revisió dels plans hidrològics per tal de respectar els caudals ecològics i les exigències ambientals. La comissió europea va refusar la possibilitat de recollir en el seu pla d’aportació d’inversions, qualsevol obra que signifiques la posada en marxa de qualsevol transvasament. Per tant, no hi ha capacitat per poder reincorporar-la”. 

Per finalitzar ha volgut reiterar el seu compromís per continuar treballant per la descontaminació del pantà de Flix. 

Seguidament i després de la seva atenció al mitjans, el primer secretari del PSC, acompanyat del secretari d’Estat de Medi Ambient, han fet una visita pel casc antic de la ciutat, on han visitat diversos comerços.

Uns actes que finalitzen, a només un dia de l’acte central de campanya, i a quatre dies de les eleccions generals que han de decidir, si el 28-A , els socialistes recuperen finalment el seu mandat i la seva aposta per transformar l’Ebre.

Un mandat, en el que està present recuperar els pressupostos per tirar endavant tots aquests projectes a les Terres de l’Ebre. “Primer s’ha de governar, per poder negociar, decidir i transformar” assenyalava Iceta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada