divendres, 26 d’abril del 2019

Definir el futur del país millorant les polítiques d’igualtat i de benestar social

El joves, les dones, l’ocupació laboral, la formació acadèmica i les pensions dignes entre els principals objectius dels socialistes

Enric Roig, candidat a l’alcaldia de Tortosa i Dolors Bel, candidata al Congrés han intervingut en roda de premsa per tal de donar a conèixer una sèrie de propostes que destaquen entre les principals línies d’actuació del programa.

A la recta final per a les eleccions al govern d’Espanya, els socialistes continuen remarcant la seva aposta pels joves i la dona, per a la creació d’ocupació i treballs dignes, les millores i accés a l’educació i les pensions dignes, com a propostes municipals però també emmarcades dintre un context global.

Els vuits mesos del govern de Pedro Sánchez demostren una clara acceleració al mercat de treball. Segons dades publicades per l’Enquesta de Població Activa (EPA) l’any passat es van destruir 124.000 llocs de treball front als 93.400 d’aquest any. Dolors Bel ha volgut emfatitzar en determinats aspectes que han de garantir la eradicació de la “pobresa laboral”.

Eliminar els aspectes més lesius de la reforma laboral de 2012, impulsada pel PP i amb el suport de CIU, està entre el principals reptes. “Treballarem per elaborar un nou estatut del treballadors, per continuar incrementant el salari mínim interprofessional, per abordar aspectes estructurals del mercat de treball i eliminar la precarietat laboral, a més de potenciar el talent femení, i modificar el règim especial d’autònoms”, assenyalava Dolors Bel.

Pel que fa al tema de les pensions dignes, i dintre el marc del Pacte de Toledo, els socialistes es mostren dispostos a arribar a acords entre els diferents partits polítics. “Les pensions han d’estar blindades dintre el marc de la Constitució Española. Hem de garantir la seva sostenibilitat a través dels pressupostos generals de l’Estat”. Així ho feia saber Dolors Bel, qui ha volgut fer una crida a tota la gent per a que vagi a votar el proper 28 d’abril.

El PSC de Tortosa presentarà una moció per a la creació del Consell de la FP a Tortosa

El socialistes de Tortosa presentaran una moció a l’últim ple del mandat, el dia 6 de maig, per tal de fer efectiva la creació del consell de la FP de Tortosa que en un futur podria integrar-se dintre del Fòrum de Ciutats i Consells de la FP. “Volem que els nostres joves tinguin l’oportunitat de viure i treballar a les nostres terres. La implantació d’empreses, lligada a una bona formació, ha de ser la clau de l’èxit ”, ha assenyalat Enric Roig.

D’altra banda, Dolors Bel ha volgut remarcar la importància “de joves amb talent que es troben en situació d’atur o que no han pogut estudiar per la falta en la concessió d’ajuts econòmics”. “Si garantim una formació gratuïta i de qualitat, garantirem un lloc de treball digne i un futur de qualitat”, ha indicat.

Les Terres de l’Ebre compten amb 27.509 alumnes, dels quals 3.370 cursen FP i 1.729 són alumnes de Batxillerat, el que ens indica que s’ha de continuar impulsant aquesta formació acadèmica “per tal de respondre a reptes més amplis, fomentant la capacitat de les persones i fomentant la inclusió social”, ha explicat Enric Roig.

Tortosa es sumaria a altres ciutats de la província de Barcelona i Tarragona que ja estan “inscrites” en aquest Fòrum, i que permet que molts municipis puguin treballar de manera conjunta per contrastar coneixements i experiències. El candidat a l’alcaldia de Tortosa finalitzava la seva intervenció dient: “Per tal de fer efectives aquestes propostes i ha d’haver un àmbit de consens entre agents educatius, socials i econòmics al territori”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada