dijous, 31 de desembre del 2020

L'Ajuntament de Tortosa i les EMD’s de Jesús, Campredó i Bítem signen avui els nous convenis reguladors

Com a primer tinent d'alcalde estic molt satisfet de la feina feta els darrers mesos ja que aquesta setmana els plens de les EMD’s de Jesús, Campredó i Bítem han aprovat els nous convenis reguladors de les relacions amb l’Ajuntament de Tortosa, que se signaran avui 31 de desembre i que entraran en vigor a partir del dia 1 de gener amb una vigència de vuit anys.

Des de l’equip de govern celebrem aquest fet perquè d’aquesta manera es renoven i milloren aquests convenis i per tant es consolida la relació de les EMD’s de Jesús, Campredó i Bítem, el que ens reforça com a municipi ja que responen a criteris d'equilibri territorial, perquè creiem en els pobles del municipi i volem dotar-los de més serveis.

Els convenis han estat fruit de la estreta i intensa col·laboració de l’Ajuntament amb els presidents de les EMD's de Jesús, Víctor Ferrando, de Campredó, Damià Grau, i de Bítem, Lurdes Domènech als que cal agrair la seva voluntat i dedicació.

A nivell econòmic els nous convenis preveuen una millora a través de dues transferències anuals, una de recursos corrents i l'altra de capital, així com noves fórmules que amplien la recaptació d'ingressos. En aquest sentit la transferència corrent afegeix l’IBI de rústica i el de característiques especials, la taxa per ocupació del domini públic per empreses subministradores d'energia i per prestadores de serveis de comuinicacions, l’IAE i el cànon de parcs eòlics com a nous conceptes d'ingrés. 

Una altra novetat que incorporen els nous acords és que inclouen la descentralització del servei d'urbanisme, portant aquest servei a l'atenció del ciutadà de cadascun dels pobles. I en el cas de Campredó, s’incorpora la gestió de llicències d'obres menors com a nova competència, fet que ja tenia l’EMD de Jesús.

Tortosa és un municipi plural i dintre d’aquest conjunt cadascuna de les entitats i pobles tenen la seva personalitat pròpia, i per això estem convençuts de que per millorar com a municipi cal posar per damunt de tot la voluntat d'acord i sumar en conjunt, però mirant, interpretant i estimant a cadascun d’ells des de les seves particularitats pròpies. I això és el que hem fet amb les nous convenis, impulsar polítiques actives d’atenció a les seves necessitats i que que permetin respondre als nous reptes, dissenyant un model de territori pensat per als seus ciutadans i les ciutadanes.


EMD de Jesús


EMD de Campredó


EMD de Bítem






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada