dijous, 30 de desembre del 2021

L'alcaldessa convoca una qüestió de confiança després que l'oposició haja rebutjat el pressupost per al 2022

L'alcaldessa assegura que pren la decisió "per responsabilitat", per tirar endavant els comptes que necessita la ciutadania en l'actual context de pandèmia

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat la convocatòria d'una qüestió de confiança després que este mateix dijous tots els grups de l'oposició hagen votat en contra de la proposta de pressupost per al 2022 que el govern municipal ha portat a aprovació al plenari.

La qüestió de confiança, vinculada a l'aprovació del pressupost, es debatrà el pròxim dimecres, 5 de gener a les 9 h. L'alcaldessa, acompanyada dels dos portaveus dels grups municipals que conformen el govern, Junts per Tortosa i PSC, ha explicat que ha pres aquesta decisió "per responsabilitat" i perquè està convençuda que la proposta de pressupost elaborada pel govern és "la que necessita la ciutadania" per afrontar un context de pandèmia com el que estem vivint des de fa gairebé dos anys.

Roigé ha recordat que l'aprovació del pressupost és l'única manera amb la qual l'Ajuntament de Tortosa pot incorporar enguany els 3,8 M€ d'ingressos extraordinaris. Només així estos recursos poden ser utilitzats per a prestar serveis a la ciutadania, en un moment que "és més necessari que mai" poder-ne disposar davant les conseqüències que a hores d'ara encara està comportant la pandèmia de covid-19.

De la mateixa manera, l'alcaldessa ha anunciat que durant els pròxims dies tornarà a convocar als diferents grups municipals a una nova ronda de contactes, en alguns casos, la quinta, amb la voluntat de propiciar un acord.


L'alcaldessa ha recordat que els comptes que ha sotmès a votació del plenari són un pressupost tècnic, que no genera cap nou préstec, que aposta per seguir reduint l'endeutament, i que preveu la major despesa social que s'ha fet a l'Ajuntament. De fet, esta despesa social s'incrementa en un 28%, amb partides que doblen les previstes a l'anterior pressupost per a entitats socials com Càritas i Creu Roja, i que dota amb majors recursos l'àrea d'igualtat i de polítiques de dones. Així mateix, el pressupost concentra gairebé un milió d'euros a actuacions de millora a la via pública i en camins, i preveu una nova edició dels Bons Tortosa amb l'objectiu de reactivar l'economia local. A més, incrementa, en un 20%, els recursos que reben els cinc pobles del municipi: les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i els pobles dels Reguers i Vinallop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada