divendres, 31 de desembre del 2021

Tortosa necessita un pressupost social i que pensi en les persones per a 2022

 Els i les socialistes considerem una manca de sensibilitat de l’oposició, davant l’actual situació de la ciutat, haver votat contra el pressupost. Per això no tenim altra opció que arribar a la qüestió de confiança per poder seguir treballant per Tortosa.

El Compromís per Tortosa, que va configurar l’actual equip de govern el gener de 2020, sorgia de la necessitat de grans acords per garantir la governabilitat de Tortosa, i de tirar endavant la ciutat davant de la greu crisi econòmica i social que ens estava colpint. Una crisi que es va veure agreujada per la pandèmia que encara estem patint. “Davant d’aquesta situació, donat que els grups de l’oposició a l’Ajuntament no han estat conscients de la realitat, ni han estat sensibles a les necessitats reals dels tortosins i tortosines, ens ha portat a plantejar una qüestió de confiança per tal de poder aprovar el pressupost de 2022 que Tortosa necessita” ha declarat el primer tinent d’alcaldessa i portaveu del PSC, Enric Roig.

A diferència de la crisi de 2008, ara, tot i la crisi de la pandèmia, els i les socialistes estem convençuts que a Tortosa estem en un bon moment per al rellançament de l'economia, i cal treballar en este sentit. La implantació d’empreses com Kronospan o Florette; les campanyes de promoció econòmica com els Bons Tortosa; l’èxit de la Capital de la Cultura Catalana 2021, que ha evidenciat l’important paper que juga la cultura en la regeneració econòmica de la ciutat; o la renovació urbana amb la creació de nous espais per a la ciutadania, entre altres factors, evidencien aquesta recuperació econòmica i social. “Per això ara no podem mirar a una altra banda i desaprofitar esta oportunitat per a millorar les condicions de vida i oferir uns millors serveis a la ciutadania” explica Roig.

Al nostre entendre l’oposició, immersa en un tacticisme polític davant de les eleccions municipals de 2023, no ha estat per la labor d’aprovar este pressupost que ha de permetre aprofitar els majors recursos de 3,8 M€ de que es disposa, per treballar centrant-nos en les persones i afrontant la recuperació econòmica. Així l’oposició ha votat en contra de l’increment del 28% en despesa social; de més recursos per les àrees d’igualtat i polítiques de dones; de més dotació per a polítiques d’habitatge; de l’increment del 50% en cultura; de la reedició dels Bons Tortosa; de gairebé 1 M€ per a millorar l’espai públic i eliminar barreres arquitectòniques; als pressupostos participatius o a incrementar un 20% els recursos dels pobles i EMD’s. A més dificulta enormement poder fer front a l’increment de l’IPC i dels preus dels subminstres o la renovació de contractes com el de la jardineria i espais verds o el de la recollida de residus, entre altres. “Per tant, entenent que és imprescindible aprovar este pressupost per impulsar la recuperació de Tortosa després de la pandèmia, els i les socialistes no esmerçarem esforços i utilitzarem els instruments que així ho permeten, com ara la qüestió de confiança” ha reblat Roig.


1 comentari:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina