diumenge, 23 de gener del 2022

La nostra política, de mà estesa, útil i de progrés


Acabem d’entrar al 2022, un any que esperem que realment sigui el de la recuperació per a Tortosa, per a Catalunya i per a Espanya, i que sigui l’any en el qual puguem retornar a la màxima normalitat possible donades les actuals circumstàncies causades per la pandèmia.

Ara fa dos anys, el 8 gener de 2020, els i les socialistes, davant la necessitat de grans acords per garantir la governabilitat de Tortosa i de tirar endavant la ciutat enfront de la greu crisi econòmica i social que ens estava colpint, signàvem el “Compromís per Tortosa”, que va configurar l’actual equip de govern, un govern que, tot i les diferències ideològiques entre les dues formacions, funciona gràcies al diàleg, la mà oberta i l’estabilitat que sempre hem mostrat els i les socialistes i que dona lloc a grans acords útils per a la ciutat.

I és que la política ha de ser, per davant de tot, útil. La nostra vocació de servei a la ciutadania ha d’estar precedida per fer entendre als nostres conciutadans i conciutadanes que la política és una eina útil i que la fem servir per ajudar-los a solucionar els problemes del dia a dia. I així ho hem fet, aplicant polítiques progressistes i actives d’habitatge, socials, d’igualtat i drets civils; de promoció econòmica i creació de llocs d’ocupació; d’aposta per la cultura o de renovació urbana i millora de l’espai públic.

I també ho hem fet en aspectes com la defensa del nou hospital de Terres de l’Ebre a Tortosa, un tema àmpliament reivindicat pels i les socialistes, entenent que és del tot necessari per al territori i per als nostres veïns i veïnes, en el quall hem treballat i treballem per activa i per passiva i que sembla que, gràcies a este treball incansable, finalment podria ser una realitat. Esperem que sigui així; mentrestant, seguirem defensant la seva construcció.

Malauradament, massa vegades la ciutadania associa la política a la confrontació i l’interès partidista per davant de l’acord i el consens; lluny del que volem, representem i entenem els i les socialistes. El PSC aposta per fer una política útil, que construeixi ponts i que defugi dels enfrontaments estèrils, una política que serveixi per garantir un govern per a totes i tots, que ofereixi estabilitat i governabilitat, i que estigui oberta al diàleg, la negociació i el pacte, tal com està fent el govern alternatiu del PSC a Catalunya, liderat per Salvador Illa, davant d’un govern dividit i que no ofereix una política útil.

I tal com està fent el Govern d’Espanya, liderat per Pedro Sánchez, un govern que compleix amb els compromisos i avança, tal com s’ha vist, en aspectes com la pujada del salari mínim interprofessional, la creació de l’ingrés mínim vital, i assegurant pensions dignes, reforçant el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, la nova reforma laboral o el dret d’accés a l’habitatge, entre molts altres.

Natros continuem treballant, fent polítiques útils i actives per millorar la vida de les persones i per tirar endavant les ciutats i els territoris, i sempre ens hi trobaran amb la mà estesa i disposats a dialogar i arribar a aquells acords que creiem que representen el millor per als nostres veïns i veïnes i que serveixin per unir, gràcies al treball, treball i més treball, només així podrem avançar.

Iniciem este 2022 a 500 dies de les eleccions municipals, i seguim treballant amb l’objectiu de garantir la governabilitat i de fer polítiques útils i progressistes centrades en les persones que sàpiguen arribar a acords per unir, per treballar pels nostres veïns i veïnes, pels nostres pobles i ciutats, per Catalunya i per Espanya, per tal que ningú es quedi enrere.

Som el partit del consens, del pacte i del diàleg amb qui es pot confiar per tal que Tortosa avanci i creixi, perquè mentre alguns ens volen aturar, continuem treballant per créixer, perquè no créixer no és no avançar, és retrocedir. Mirem cap endavant: el nostre compromís és treballar pel futur de Tortosa.

Publicat a Setmanari l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada